« Alle Evenementen

Tentoonstelling ‘Museum Arnhem in oorlogstijd’ in de Koepel van het Museum

3 september: 09:00 - 27 oktober: 17:00

Gratis

De tentoonstelling Museum Arnhem in oorlogstijd staat stil bij de gebeurtenissen in en rondom het museum tijdens en na de Slag om Arnhem. Deze expositie is van 3 september tot en met 27 oktober 2024 gratis te bezoeken in De Koepel van het museum.

Tijdens de Slag om Arnhem vond er vanwege de strategische ligging van het museum een hevig gevecht om vrijheid plaats aan de Utrechtseweg. Met de nodige gevolgen voor het museum, de collectie en de omwonenden.

In deze tentoonstelling word je, op de plek waar het 80 jaar geleden plaatsvond, meegenomen in wat er speelde in en rondom het museum tijdens en na de Slag om Arnhem. Dit gebeurt met behulp van foto’s, archeologische vondsten en objecten uit de collectie van het museum. Van de gevechten rondom het museum en de evacuatie na de Slag om Arnhem tot het veiligstellen van de collectie en de wederopbouw van het museum.

Educatieproject Dorenweerd College
Vanaf 12 oktober kun je in Museum Arnhem in oorlogstijd ook kunstwerken van leerlingen van het Dorenweerd College in Doorwerth ontdekken. Hierin reflecteren zij op wat vrijheid vandaag de dag voor hen betekent.

Presentatie dagboeken Jan van Straaten in Erfgoedcentrum
Als dependance van Museum Arnhem in oorlogstijd vind je in het Erfgoedcentrum (Rozet) nog een kleine presentatie van de dagboeken van de Arnhemse Jan van Straaten. Hij moest met zijn familie na de Slag om Arnhem evacueren.

Gegevens

Begin:
3 september: 09:00
Einde:
27 oktober: 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://www.museumarnhem.nl/nl/tentoonstellingen/museum-arnhem-in-oorlogstijd

Locatie

Museum Arnhem
Utrechtseweg 87
Arnhem, Gelderland 6812 AA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
026 303 1400
Website:
https://www.museumarnhem.nl