Trap één keer per maand de werkweek af met een concert op maandag. Arnhem kende vroeger een rijke traditie van gastorkesten. Die gewoonte wordt dit seizoen nieuw leven ingeblazen. Zelfs de absolute wereldtop komt vanaf oktober naar Arnhem. Daarom onze zeven redenen om langs te komen bij Musis op Maandag.

Tekst: Basti Baroncini

1. Wereldklasse

Orkesten van internationale topklasse komen naar Arnhem. Zo spelen de musici van het Concertgebouw Kamerorkest in een van de drie beste orkesten… ter wereld! Ook het Rotterdam Philharmonisch Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest spelen in de internationale eredivisie. En dat is gewoon te zien in Arnhem!

2. Must-hear

Een aantal van de concerten in de reeks zijn échte must-hears. Net zoals je Napels gezien moet hebben om te kunnen sterven, móet je Mozarts Requiem gehoord hebben om volwaardig mens te kunnen zijn. Lekker hoogdravend, toch?

3. Experimenteel

Er is ook ruimte voor experiment. Ensemble Ludwig, opgericht in 2012 en bestaande uit topmusici van verschillende Nederlandse orkesten, treedt in wisselende samenstelling op en wandelt daarbij graag buiten de gebaande paden. Ludwig speelt in januari een bijzonder programma met als thema ‘nacht’, waarin de Nederlandse componist Knigge een glansrol heeft. Klassieke muziek kán ook edgy zijn!

4. Prijswinnende locatie

Heb je nog steeds het nieuwe Musis niet bezocht? Kenners noemen het een van de mooiste concertzalen van Nederland. Dus kom (binnen)kijken bij Arnhems nieuwste trots, dat al zoveel prijzen heeft gewonnen.

5. Bijzondere akoestiek

Mocht je een concert uitzoeken in de (historische) Muzenzaal, ook dán heb je geluk. Dit is namelijk niet alleen de oudste concertzaal van Nederland, ook heeft-ie een akoestiek die bijna nergens wordt geëvenaard.

6. Bijzondere sopraan

Om sopraan Eva-Maria Westbroek te kunnen bewonderen moet je normaal gesproken naar New York, Londen of Milaan vliegen. Toch is ze op 10 juni 2019 eenmalig te bewonderen in Arnhem, waar ze zal soleren in de Veertiende Symfonie van Sjostakovitsj. Echt een unieke kans!

7. Korting

Komend jaar geldt een heel mooi aanbod voor de maandagreeks, want koop je voor drie of meer concerten uit deze serie kaarten, dan ontvang je maar liefst 25 procent korting. Dus tot ziens bij Musis op Maandag!

Meer informatie op de website.

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Bronbeek Festival 2020