Lente

De krokussen komen de grond uit, de eerste zonnestralen strijken over de paars gele bloemkopjes in het gras. Overal kleur na een lange grijze periode. Die allereerste kriebels in je onderbuik. Een laatste diepe winterzucht en je gilt het uit: HOERA, HET IS WEER LENTE! Niks fijner dan met een zonnetje de deur uit. Dit is er komend voorjaar te doen in de drie mooiste parken van Arnhem.

Apenkooien in Burgers’ Zoo

Je hebt geen kind meer aan ze! Want wat is er leuker dan buitenspelen in de dierentuin? En voor volwassenen is het toch ook leuk om je lievelingsgymles te herbeleven? Burgers’ Zoo organiseert van 28 april tot en met 1 juli de grootste apenkooi van Nederland. Lekker klimmen, hangen, vliegen, rennen en springen over een parcours van speelattributen. Elk toestel heeft een eigen thema, zodat je kunt slingeren als een aap, jouw snelheid kunt meten aan die van een cheeta of je zo licht voelen als een vlinder.

En mocht het in het voorjaar een keer regenen; niet getreurd. Burgers’ Zoo heeft verschillende overdekte ecosystemen waar je uren doorheen kunt dwalen. Met als laatste aanwinst de mangrovehal met prachtige vlinders.

Lente in het Openluchtmuseum

Eigenlijk is niet per se één seizoen geschikt voor een bezoek aan het Nederlands Openlucht Museum. In de winter is het park extra gezellig gemaakt met de ijsbaan, vrolijke lichtjes en de zoete geur van verse poffertjes. In de zomer kun je er lekker op het gras picknicken en in de zon genieten van een ijsje.

En wat gebeurt er in de lente? Het park met al haar activiteiten gaat op vrijdag 30 maart weer open, een en al kleurenfestijn door alle voorjaarsbloeiers die uit de grond tevoorschijn piepen. Je kunt krentenbollen komen bakken, een ritje maken met de tram, dwalen door het doolhof, een ouderwets gerecht koken of samen met de smid gereedschap smeden in het laaiende vuur. De vorig jaar geopende Canon van Nederland neemt je mee dwars door onze vaderlandse geschiedenis. Voor álle generaties een feest van herkenning. Ga je mee?

Sonsbeek Lentefestival

De lente gaat beginnen en dat moet gevierd worden! Sonsbeek Lentefestival krijgt haar tweede editie op zondagmiddag 25 maart. Wat er op het programma staat vertellen we jullie hier.

Molenplaats Sonsbeek heef Charl Delemarre uitgenodigd. Hij won in 2014 de Grote Prijs van Nederland en is sindsdien een graag geziene gast bij DWDD, Popronde, Eurosonic Noorderslag en nu dus bij het Lentefestival. De band Andrew’s Workout zorgde vorig jaar voor een vol terras tijdens het festival en speelt dit jaar rockklassiekers bij Grand Café aan de Beek. Bij Brasserie de Boerderij spelen The Tributes. Deze succesvolle akoestische coverband brengt kampvuurgevoel en festivalsfeer naar Park Sonsbeek.

Popgeschiedenis

Bij Stadsvilla Sonsbeek spelen maar liefst twéé bands. Het festival wordt op deze locatie afgetrapt door Jeugdjazzorkest de PuBi’s en later op de middag spelen Bas Janssen en Tessa Tiesma een showcase. Een lesje popgeschiedenis is te volgen bij De Palatijn, waar William Smulders en Lieke Grey optreden. Begeleid door gitaar maken zij een rondje door de geschiedenis van de popmuziek. Op het terras van het Sonsbeek Paviljoen kun je, behalve van een lekker drankje, genieten van Two Ladies & a Gentleman. Dit Arnhemse trio geeft een eigen meerstemmige kijk op hun favoriete popliedjes.

Sonsbeek Lentefestival
Wanneer: zondag 25 maart, van 13.00 uur tot 17.30 uur
Waar: Stadsvilla Sonsbeek, Grand Café Aan de Beek, De Molenplaats, De Palatijn, Sonsbeek Paviljoen en Brasserie de Boerderij
Toegang: gratis
Meer info: sonsbeekagenda.nl

Tekst: Freekje Mollenhof

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Bronbeek Festival 2020