De week van Toneelgroep Oostpool

Toneelgroep Oostpool pakt uit in Stadstheater Arnhem!

In de week van zaterdag 11 t/m zaterdag 18 maart pakt Toneelgroep Oostpool groots uit in Stadstheater Arnhem. Het gezelschap trakteert thuisstad Arnhem tijdens deze ‘Week van Toneelgroep Oostpool’ op een feestelijke première van Een Meeuw, de unieke kans om het succesvolle drieluik (in) Koud Water, They are just Kids en On the Road in één week te zien, inspirerende nagesprekken en inleidingen, de start van de nieuwe cursus Toneelkijken, een Oostpool Store, expo’s én tot slot een feest op zaterdag 18 maart. Dé kans om dit toneelgezelschap te ontmoeten en beter te leren kennen!

Première en succeshernemingen

Toneelgroep Oostpool werkt al jaren nauw samen met Stadstheater Arnhem. Zo gaan hier onder andere alle grote zaalvoorstellingen van het gezelschap in première. Tijdens De Week van Toneelgroep Oostpool beleeft de nieuwe productie Een Meeuw haar eerste try outs in het Stadstheater en gaat deze toneelklassieker hier aan het eind van de week feestelijk in première. Terwijl de grote zaal helemaal in het teken staat van Een Meeuw, biedt Oostpool in de kleine zaal de unieke kans om in één week (in) Koud Water, They are just kids (Selectie Theaterfestival 2016) en On the Road te zien. Samen vormen deze energieke voorstellingen een succesvol drieluik over jonge mensen die in een roerig tijdperk op zoek gaan naar een manier om anders te leven.

Start nieuwe cursus Toneelkijken

De Week van Toneelgroep Oostpool markeert de start van de nieuwe cursus Toneelkijken. In deze cursus leert huisdramaturge Fanne Boland van Toneelgroep Oostpool je de fijne kneepjes van het toneelkijken. De cursus bestaat uit drie voorstellingen: Een Meeuw van Toneelgroep Oostpool, Ivanov van Toneelschuur Producties en De Advocaat van Toneelgroep Maastricht. Elke avond begint met een gezamenlijke maaltijd en een uitgebreide inleiding en eindigt met een bezoek aan de voorstelling. Naast de cursus Toneelkijken kun je tijdens de Week van Toneelgroep Oostpool op meerdere manieren de diepte in. Zo zijn er inleidingen bij Een Meeuw en vindt er op vrijdag 17 maart een nagesprek plaats na afloop van They are just kids en Een Meeuw. Tijdens dit nagesprek krijg je bovendien de kans om kennis te maken met jonge makers Jeroen De Man en Sarah Moeremans, sinds januari 2017 vast verbonden aan Toneelgroep Oostpool.

Tassen van gerecycled bannermateriaal

Naast de voorstellingen, inleidingen en nagesprekken is er doorlopend een expo bij de Feniks Foyer en kun je op iedere voorstellingsavond in de Oostpool Store terecht voor unieke tassen van gerecyled bannermateriaal, T-Shirts, Pondjes Papier en meer! De Week wordt feestelijk afgesloten met een groot feest na de première van Een Meeuw en de dernière van On the Road op zaterdag 18 maart.

Programma

Zaterdag 11 maart
19:15 Inleiding Een Meeuw
20.15 Try Out Een Meeuw – Grote Zaal

Donderdag 16 maart
18:00 Cursus Toneelkijken Deel 1
20.15 Try Out Een Meeuw – Grote Zaal
20.30 (in) Koud Water – Kleine Zaal

Vrijdag 17 maart
19:15 Inleiding Een Meeuw
20.15 Try Out Een Meeuw – Grote Zaal
20.30 They are Just Kids – Kleine Zaal
Nagesprek: aansluitend aan de voorstellingen is er een nagesprek met nieuwe Oostpoolmakers Jeroen de Man en Sarah Moeremans over zowel They are Just Kids als Een Meeuw.

Zaterdag 18 maart
19:15 Inleiding Een Meeuw
20.15 Première Een Meeuw
20.30 Dernière On the road
Aansluitend Première/Dernierefeest in de Grote Foyer

Doorlopend
Fotografie Expo bij de Feniks Foyer
Oostpool Store in de foyer op voorstellingsavonden, met T-shirts, tassen gemaakt van oude banners, Pondjes Papier, oude affiches, en meer!

Ticketverkoop
Bestel je tickets voor de voorstellingen en/of de rest van het programma online via www.arnhemsepodia.nl of telefonisch via het bespreekbureau 026 – 443 73 43 (wo t/m za van 13:00 – 17:00).

Een Meeuw

Toneelklassieker van Anton Tsjechov over het verlangen gezien te worden. Met een topcast bestaande uit onder anderen tweevoudig Theo d’Or winnares Ariane Schluter en Sigrid ten Napel (Penoza, Overspel) onder regie van Marcus Azzini (On the Road, Demonen, Angels in America).

They are just kids

Geïnspireerd op het leven en werk van kunstenaars en zielsverwanten Patti Smith en Robert Mapplethorpe. Een zinderende voorstelling die je raakt door de schoonheid van zielsverwantschap en de pijn van onvermijdelijk afscheid.

(in) Koud Water

Bewerking van de roman Huis aan het eind van de wereld van de gevierde Amerikaanse schrijver Michael Cunningham. Een ontroerende voorstelling die vragen stelt en mogelijke antwoorden biedt over hoe mensen, ook als hun relaties niet aan het klassieke ideaal voldoen, toch een familie weten te scheppen om zich bij elkaar thuis te voelen.

On the Road

Bewerking van Jack Kerouac’s On the Road, een van de meest invloedrijke romans uit de literatuurgeschiedenis. Een voorstelling over de romantiek én de rauwheid van het voortdurend onderweg zijn met onder anderen Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Reinout Scholten van Aschat.

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Bronbeek Festival 2020