Theater aan de Rijn presenteert programma met Stadstheater Arnhem

Theater aan de Rijn

Vanaf september is Theater aan de Rijn terug, met avontuurlijke programmering in Stadstheater Arnhem en ruimte voor experiment en artistiek onderzoek in eigen huis. In het huiselijke Theater a/d Rijn kan publiek wekelijks genieten van producties van De Nieuwe Oost en van experimenteel theater van jonge makers. In de kleine zaal van Stadstheater Arnhem programmeren de twee cultuurinstellingen samen een vijftal avontuurlijke voorstellingen. De kaartverkoop daarvan is vandaag gestart.

Theater a/d Rijn maakt ruimte voor experiment
Theater a/d Rijn presenteert in het najaar een programma vol experiment van talentvolle makers. In #radicaallokaal worden kunstenaars uitgedaagd binnen de normen van ‘het nieuwe normaal’ hun eigen werk te herontdekken. Zo duikt theatermaker Booi Kluiving in de wereld van de internet memes en bouwt een laboratorium waar publiek zich kan uitleven.

Daarnaast presenteren makers van De Nieuwe Oost hun nieuwste producties. Zo beleef je buiten op het plein de première van de nieuwste voorstelling van Danscollectief Arnhemse Meisjes (winnaars Arnhemse Cultuurprijs 2020): Verlaten Vrouwen. En Ludwig Bindervoet (URLAND, acteur bij Toneelgroep Oostpool) maakt bij De Nieuwe Oost zijn eerste solo PATROON, over de relatie tussen zoon en vader, vader en zoon.

Arnhemse Meisjes

Theater a/d Rijn en Stadstheater presenteren gezamenlijk programma kleine zaal
Theater a/d Rijn werkt samen met Stadstheater Arnhem om opkomende gezelschappen uit heel Nederland een groter podium te bieden. De vlakke vloerzaal van het Stadstheater is groter dan de zaal in Theater a/d Rijn, en kan hierdoor meer publiek ontvangen op 1,5 meter afstand. Een deel van de programmering van Theater a/d Rijn zal daarom in het Stadstheater plaatsvinden. In het Stadstheater staan onder andere: De zachte kracht – Simon Heijmans, Mama Marlene – Waal en Wind | Rudolphi Producties, Asian Celebrations – Don’t hit mama, BEIGE – Sheralynn Adriaansz en Istanbul – bericht van de andere kant – Michaël Bloos.

Programma & Tickets

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem