Pasen in Arnhem

Arnhem Pasen

Pasen in Arnhem

Het Paasweekend komt er weer aan! Lekker een lang weekend vrij en de lente die zijn intrede weer doet. Dit is natuurlijk hét moment om lekker naar buiten te gaan en paaseieren te zoeken en een paar mooie paastakken te scoren. Maar voor wie nog wat meer wilt hebben wij ook een paar leuke activiteiten voor je op een rijtje gezet in en rond Arnhem. zo wordt jouw paasweekend helemaal geweldig!

Dit jaar valt Pasen op zondag 31 maart en maandag 1 april 2024.

Paasfilmontbijt – Focus Filmtheater

Kom Pasen vieren in Focus! Op zondag 31 maart en maandag 1 april 2024 pakken ze uit met een speciale Paaseditie van hun filmontbijt Breakfast at Focus. Eerst geniet je van een luxe ontbijt (vega of vlees/vis, beschrijving hieronder) en daarna ga je naar één van de twee geselecteerde ontbijtfilms van die ochtend. Een feestelijker begin van je Paasdag is er niet!

Focus filmtheater

Locatie: Audrey Hepburnplein 1, 6811 EH Arnhem.
Wanneer:  Zondag 31 maart en maandag 1 april  2024
Activieteit: Paasontbijt en film

Ga lekker brunchen in Arnhem

Wat past er nou beter bij Pasen dan de tradionele paasbrunch? Of je nu kiest voor klassieke favorieten zoals eieren, ham en versgebakken broodjes, of voor meer creatieve gerechten, de paasbrunch is een feest voor de smaakpapillen en een moment van samenzijn. Wij geven je alvast een paar suggesties voor een onvergetelijke brunchervaring tijdens pasen in Arnhem.

Paasbrunch – JANS’

Kom Pasen vieren bij JANS’. Hier serveren ze je met Pasen een heerlijk menu voor € 32,50 per persoon incl. koffie, thee en jus d’orange.

JANS

Locatie: Velperbuitensingel 25, 6828 CV Arnhem
Wanneer: Zondag 31 maart en maandag 1 april  2024
Activiteit: Paasbrunch

Paasbrunch – Walt

Pasen bij Walt is meer dan zomaar een brunch. Het is een belevenis waarbij elke hap je doet denken aan de frisheid en vrolijkheid van de lente. Hun menu barst altijd van de seizoensgebonden heerlijkheden, zodat jij en je dierbaren kunnen genieten van de beste smaken die dit seizoen te bieden heeft.

Ze trekken altijd alles uit de kast om van je brunch een onvergetelijk moment te maken. Dus of je nu van ver komt of een local bent, zorg dat je dit niet mist!

Walt

Locatie: Koningstraat 16-B, 6811 DE Arnhem
Wanneer: Zondag 31 maart en maandag 1 april  2024
Activiteit: Paasbrunch

Pasen op kasteel Rosendael

Wat is er nou leuker dan met Pasen lekker wat te gaan ondernemen. En hoe tof als dat bij een kasteel kan.

Paasfair
Bezoek zaterdag 30, zondag 31 maart en maandag 1 april de ‘Paasfair’, tussen 11.00 & 18.00 uur. De ‘Paasfair’ biedt een scala aan kramen, met zowel non-food als foodproducten. Verwen jezelf met ambachtelijke lekkernijen, ontdek de mooiste en unieke handgemaakte producten en laat je betoveren door de prachtige omgeving van het landgoed. Het bezoek aan de ‘Paasfair’ is gratis.

Lotje Familie Paasspeurtocht
Voor families is de digitale ‘Lotje Familie Paasspeurtocht’ uitgezet in het park. Een familiespeurtocht vol vrolijke paasbeleving, muziek, het paasverhaal, lentegevoel, grapjes en raadsels. Wandel door het uitgestrekte kasteelpark, terwijl je geniet van een unieke paaservaring! De speurtocht is t/m 1 april te lopen, uitgezonderd van maandag 25 maart en is te verkrijgen aan de kassa van de kasteelwinkel. Tip: zorg ervoor dat je een opgeladen mobiele telefoon bij je hebt.

Kasteel Rosendael

Locatie: Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal
Wanneer: 15 maart t/m 1 april 2024 (Paasspeurtocht) en 30 maart t/m 1 april 2024 (paasfair)
Activieteit: Paasfair en Paasspeurtocht

Kasteel Doorwerth

Vind jij het gouden ei?
Met Pasen liggen er gespikkelde eieren verstopt in het kasteel, maar één ervan is een schat: het gouden ei! Kun jij ‘m vinden?  

Vroeger zochten mensen in de natuur de eieren van wilde vogels om te gebruiken in de keuken. Nu mag dat niet meer, wilde vogeleieren zijn beschermd. Daarom hebben we nu een traditie dat we met Pasen zelf voor gekleurde eieren zorgen, van kipjes, of zelfs van chocola!

Omdat pasen toch eigenlijk wel wat kort is kan je bij kasteel Doorwerth van 29 maart tot en met 7 april zoeken naar het gouden ei!

De speurtocht kost € 2,00 en is te koop aan de kassa.

Wil je Kasteel Doorwerth bezoeken en ook culinair in de watten gelegd worden? Ga dan voor het ‘Boergondisch’ Luncharrangement. 

Kasteel Doorwerth

Locatie: Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth
Wanneer: 29 maart t/m 7 april 2024 (elke dag tussen 11:00 en 17:00)
Activiteit: Paaseieren zoeken in het kasteel

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem