Nieuwe conceptstore opent deuren in Modekwartier

Tishoo afb (002)

Het modekwartier in Arnhem is weer een creatief persoon rijker. In het huidige pand van HEMPJE zal ontwerper Sabine Scheers haar atelier en high-end conceptstore ‘by tiSHōō’ vestigen. Een uniek mode verhaal gespecialiseerd in het vervaardigen en verkopen van eigen ontworpen hoogwaardige kleding en accessoires, met aanvullende life style producten en kunst objecten. Net als HEMPJE is de belangrijkste achterliggende boodschap, dat we goed voor de planeet zorgen. Beide geloven in duurzaamheid door bewuste keuzes in materiaal en lokale producties. 

Ode aan vakmanschap en duurzaamheid
Op 2 Maart lanceert By tiSHōō een uniek Modeverhaal in een wereld die wordt gedomineerd door snel wisselende trends en massaproductie. Deze eerste collectie, die niet alleen een ode is aan vakmanschap en duurzaamheid, maar ook een nieuw narratief in de modewereld, markeert het begin van een spannend hoofdstuk voor zowel de modebewuste consument als de industrie. “Het doorbreken van de norm van ‘fast fashion’ en het bieden van iets dat zowel uniek als ecologisch verantwoord is, vormt de kern”, aldus Sabine Scheers, woordvoerder van tiSHōō.

DOCKS3

Limited editions en hergebruik stoffen
Wat tiSHōō onderscheidt, is het besluit om afstand te nemen van de traditionele seizoensgebonden collecties en in plaats daarvan te kiezen voor ‘hoofdstukken’. Elk hoofdstuk vertegenwoordigt een unieke verzameling stijlen en verhalen, zorgvuldig samengesteld met aandacht voor detail en kwaliteit. Deze benadering zorgt niet alleen voor exclusiviteit door limited editions en kleine oplages, maar gebruikt ook dead stock stoffen uit overproducties, wat de ecologische voetafdruk aanzienlijk vermindert.

Van vintage zonnebrillen tot designboeken
In de eigen fysieke winkel krijgen klanten de kans om de visie van tiSHōō in levende lijve te ervaren. Naast de eerste collectie zal de winkel ook een met zorg samengestelde selectie van producten aanbieden, waaronder de lievelingsgeur van de oprichtster, vintage design zonnebrillen, designboeken en natuurlijk de basics van HEMPJE.  Deze lancering is meer dan alleen de introductie van een nieuwe kledinglijn; het is een invitatie aan de wereld om mode en consumptie op een nieuwe, meer doordachte manier te benaderen. Met de focus op duurzaamheid, van de composteerbare en recyclebare verpakkingen tot de bewuste beslissing om afval en overconsumptie te verminderen, bewijst tiSHōō dat stijl en ethiek hand in hand kunnen gaan.

Modekwartier Arnhem

Het Modekwartier ligt in de Arnhemse wijk Klarendal. Het omvat (delen van) de Hommelseweg, Klarendalseweg en Sonsbeeksingel. In deze straten bevinden zich circa zestig kleinschalige winkels en ateliers op het gebied van mode en design. Winkels worden in dit gebied afgewisseld door gewone woonhuizen; er is dus geen sprake van één lange winkelstraat. Klarendal is de Jordaan van het oosten. Een authentieke volkswijk. Een buurt waar zodra de zon schijnt hele woonkamers zich verplaatsen naar de stoep.

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem