Expositie Pierre Janssen Museum Arnhem

Blogger: Jeroen Hardeman

“Waarom is het van belang dat mensen naar musea gaan? Omdat ze daar hun wereld groter krijgen. […] In de kunst kijk je door vensters naar een andere wereld waarin van alles mogelijk is.” – Pierre Janssen

Pierre Janssen was in de wereld van de kunst een pionier met uitgesproken ideeën over het kijken naar kunst, hoe daarmee een breed publiek te bereiken, en over de plaats van het museum in de samenleving. Hij was van 1969 tot en met 1982 directeur van Museum Arnhem. Zijn afdruk in de kunst wereld had hij daarvoor al gegeven met zijn legendarische tv-programma ‘kunstgrepen’, waarin hij zijn enthousiasme voor beeldende kunst op de kijker over probeerde te brengen.
Museum Arnhem heeft een gehele tentoonstelling toegewijd aan Pierre Janssen. En ik, Jeroen Hardeman, ben naar het museum gegaan om geïnspireerd te raken van hetgeen Pierre zijn leven aan heeft gewijd.

De andere twee aansluitende ruimtes zijn licht, zonovergoten en vrolijk. Dit geeft een heerlijk gevoel tijdens het observeren van de kunstwerken. Kunstwerken die Pierre zelf in zijn tijd als directeur aan de collectie van het museum heeft toegevoegd of die hem tijdens zijn carrière inspireerde of fascineerde. Bij elk kunstwerk hangt een uitgebreide uitleg wat het is en waarom dit een belangrijk stuk was voor Pierre.

Zelf ben ik niet bepaald een kunstkenner, maar ik kan wel genieten van de prachtige werken die in museum Arnhem te bewonderen zijn. Ik heb mij hier dan ook goed vermaakt en raad iedereen aan om een kijkje te gaan nemen bij deze imposante expositie. Naast de tentoonstelling van Pierre Janssen zijn er in het gehele museum allerlei verschillende tentoonstellingen te bewonderen die periodiek afwisselen. De tentoonstelling van Pierre Janssen is nog tot 15 oktober 2017 te bewonderen in de oostvleugel van Museum Arnhem aan de Utrechtseweg.

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Bronbeek Festival 2020