Dit kun je wél doen in de herfstvakantie in Arnhem

De herfstvakantie is begonnen en ondanks de nieuwe restricties om de tweede COVID-19 golf in te perken, zijn er gelukkig nog genoeg leuke dingen te doen in deze prachtige stad. Dus check onze lijst en ga samen veilig op pad in Arnhem. 

Samen zeep maken

In de herfstvakantie zeep maken in het Watermuseum of met het gezin een escaperoom uitspelen. In deze tijd kun je alsnog terecht in dit leuke interactieve museum. Graag wel op tijd reserveren want tickets en plaatsen zijn beperkt. Meer info vind je hier

Rondje Arnhemse parken

Hertjes voeren, onder de waterval, kastanjes en beukennootjes verzamelen in Park Sonsbeek of Zypendaal of aan de waterkant van Immerloopark. Op een droge herfstdag lekker de Arnhemse parken in om een frisse neus te halen of bladeren of kastanjes zoeken om mee te knutselen. Voor de wandelliefhebbers: Wandel eens een grote parkronde van Zypendaal naar Sonsbeek naar Klarenbeek naar Angerenstein.

Deel zelf de sterren uit

Support de lokale horeca en doe met je gezin of (niet meer dan 3) vrienden een sushi,

burger, koffie to-go of saladetest. Bestel het via de eigen website van het bedrijf en test de verschillende smaken. Je kunt of elke week een ander bedrijf kiezen en smaaknotities bijhouden, of bestel op een avond verschillende porties bij verschillende bedrijven en houd een blinde proefsessie. Wil je dit helemaal coronaproof doen, deel dan je ervaringen via Zoom of een ander digitaal videobelplatform.

Het theater in

Met dertig mensen in een zaal klinkt weinig, maar dat kan een voorstelling ook heel intiem maken. Gelukkig zijn er nog voorstellingen die wel doorgaan. De grote Arnhemse culturele instellingen: Phion, Toneelgroep Oostpool en Introdans blijven Arnhem van kunst voorzien. Ook in Theater aan de Rijn spelen bijzondere voorstellingen. Check de verschillende websites voor kaartjes en meer informatie.

Op pad met een toffe retrofiets

Huur een retro tandem bij De Waalse Pijl en fiets een rondje door Arnhem en omgeving. Bezoek overdag bijvoorbeeld een Arnhemse brouwerij, Stadsboerderij Arnhem, een van de kleine boetiekjes in Klarendal of een van de parken. In de gids Time to Momo staan tal van leuke adresjes om te stoppen en een koffie to-go of broodje voor onderweg. Op de Facebookpagina fietsen voor m’n eten – Groen Arnhem, staan allemaal lokale (boerderij)winkeltjes die op fietsafstand van Arnhem liggen. Zo shop je lokaal en fiets je ook nog eens door een prachtige omgeving.

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem