Bridge to Liberation – Herdenkingsavond Slag om Arnhem 2021

6.3 Documentaire Arnhem for Ever (John Jeffries)

Op vrijdag 17 september herdenken we de Slag om Arnhem met een voorprogramma in de Eusebiuskerk, een herdenking en kranslegging in de Berenkuil en Bridge to Liberation -screen experience. De avond met onder andere DI-RECT, Dionne Stax, Ellen ten Damme, Ruben Hein, Pjotr, Dennis Kroon, Nazmiye Oral, Phion en Introdans kun je ook dit jaar thuis beleven. Dit kan via de livestream, onder meer op Facebook via Uit in Arnhem of op televisie via Omroep Gelderland.

Herdenking in Eusebius en Berenkuil

In de Eusebiuskerk en de Berenkuil staan we stil bij de slachtoffers van de slag om Arnhem. Ook herdenken we samen de evacuatie van onze stad en de duizenden Arnhemse burgerslachtoffers die huis en haard achter zich moesten laten. De avond begint met een herdenkingsbijeenkomst in de Eusebius. Vervolgens is de herdenkingsceremonie met kranslegging in de Berenkuil. Momenteel wordt er van uitgegaan dat publiek aanwezig kan zijn bij de ceremonie.  En dat de March over The Bridge door gaat. Dit is echter afhankelijk van de geldende maatregelen op dat moment.

Bridge to Liberation -screen experience-

Oorlog maakt impact. In deze editie van Bridge to Liberation -screen experience- ontmoet je verschillende generaties die hun verhalen over de impact van oorlog en leven in vrijheid in het nu met ons delen. Special effects, optredens van bekende artiesten en dansers maken er vanuit diverse locaties in Arnhem weer een verrassende experience van.

Burgemeester Ahmed Marcouch over de Slag om Arnhem en herdenking

Dit jaar is het 77 jaar geleden dat de Slag om Arnhem moest brengen waar onze stad en Nederland zo naar verlangde: vrede en veiligheid. Het zijn de herinneringen en verhalen van onze ouders, grootouders, overgrootouders en veteranen die de Slag, de uitblijvende vrijheid en de evacuatie levend houden. Met als belangrijke levensles voor generaties: sta op voor de vrijheid van de ander opdat iedereen  zichzelf kan zijn. Draag het over en betrek onze kinderen en jongeren, want het is deze boodschap en het grote offer waarom wij herdenken, eren en de septembermaand doet voelen als viering van het leven.’

Impact van oorlog op het scherm

Dionne Stax neemt de kijker mee in een avond vol ontmoetingen. Ontmoetingen met mensen die de impact van oorlog met zich mee dragen en hun waarde van vrijheid delen. Dit jaar met bijdragen van DI-RECT, Ellen ten Damme, Ruben Hein, Pjotr, Dennis Kroon, Nazmiye Oral, Phion en Introdans. Samen geven zij kleur aan de emoties die gedeeld worden.

Thuis kijken

De kranslegging en Bridge to Liberation -screen experience- worden op vrijdagavond 17 september uitgezonden. De uitzending is te zien via Omroep Gelderland, via livestream op bridgetoliberation.nl en op de Facebookpagina’s van Uit in Arnhem en Bridge to Liberation. Daarnaast kun je op diverse locaties in de stad samen naar de uitzending kijken. Op deze locaties is ook een voor- en na programma. Er wordt hiervoor een divers publiek uitgenodigd. Ook is het mogelijk om je aan te melden voor kaarten. Hierover meer informatie op de website en social mediakanalen van de gemeente Arnhem.

Bekijk hier de video-aankondiging

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem