ArnhemProeft!

Iedere maand vragen wij Arnhemmers om onze oren en ogen te zijn tijdens evenementen, festivals, exposities en voorstellingen. Esther van de Pol bezocht ArnhemProeft! en deelt haar ervaring middels een blog.

Afgelopen week zag je al dat er iets gezelligs stond te gebeuren in het Musispark. Tientallen mensen waren druk met het opbouwen en decoreren van een groot evenement! En niet voor niks want donderdag 6 juli j.l. startte ArnhemProeft! in het Musispark. Voorzien van 28 verschillende minirestaurantjes was het park afgelopen weekend dé plek om de verschillende specialiteiten van de Arnhemse horecabedrijven te proeven.

Zelf ben ik vorig jaar ook geweest waardoor ik erg nieuwsgierig was naar wat er deze editie allemaal op het menu stond. Donderdag- en vrijdagavond ben ik dan ook een kijkje gaan nemen in het Musispark en heb ik gedineerd bij maar liefst 8 verschillende restaurants. Hoe leuk is dat; in een prachtig park genieten van uiteenlopende specialiteiten van verschillende restaurants onder het genot van goede livemuziek!

Voor de gelegenheid waren ‘De Visbroertjes’ en ’t Amusement’ samengevoegd tot ‘Theatre de la mer’. Hier werden live op de BBQ de heerlijkste visgerechten bereid. Wij hebben hier de limited edition sardines/makreel besteld, wat een heerlijk gerechtje! Ik had weleens eerder sardines gegeten, maar dit was duidelijk vers bereid en heerlijk klaargemaakt.
Bij Brasserie Vieux Paris waande ik me in de Parijse sferen. Hier werden o.a. escargots en coquilles geserveerd. Gerechtjes die ik niet zo snel zou proberen maar door menigeen rondom mij heen hebberig werden weg geslurpt. Ik ging voor een wat veilige keus: ‘Magret de canard á la orange; eendenborstfilet van de BBQ met sinaasappelsaus. Door de sinaasappelsaus was het gerechtje heerlijk fris (lekker met het warme weer!).
Omdat er bij de meeste restaurants veel verschillende gerechtjes op de kaart stonden, die op één avond niet allemaal te proeven waren, had Brasserie Zypendaal een smakelijk Proefplateau samengesteld. Hier kon je 5 verschillende dingen, waaronder een groentetaart en een frisse salade van zoete aardappel proberen. Ideaal voor mij, want ik moest al zoveel kiezen! Ik vond het erg verassend dat de combinatie van al de verschillende kleine gerechtjes bij elkaar, samen een smaakvol gerecht vormde met voldoende variatie.
De Spaanse keuken was vertegenwoordigd door tapasrestaurant La Puerta. Hier hebben we, zonder al te vieze handen te krijgen, genoten van heerlijke spare-ribs!
We hebben de avond afgesloten met een stuk taart bij Sweet Sugar Hill. Omdat ik nog nooit rabarber had gegeten, liet de mevrouw van Sweet Sugar Hill me een hapje proeven van haar rabarbertaart. Die viel in de smaak, dus daar heb ik meteen een groot stuk van genomen. Een perfecte afsluiting van een perfecte avond!
Richting huis viel mijn oog nog op de ouderwetse sigarettenautomaat waar ik een uniek kunstwerkje uit kon halen. Verschillende kunstenaars hebben in het formaat van een sigarettendoosje een klein kunstwerkje gemaakt en daarmee de sigarettenautomaat gevuld. Ontzettend leuk om op deze manier kunst te verkopen tijdens een evenement!

Voor mij was het ook dit jaar weer een geslaagd evenement. Ik vond de sfeer door alle muziek- en dansoptredens, de sfeervol aangeklede locatie en natuurlijk alle heerlijke gerechtjes, erg goed. Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij!

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP