« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Herdenken en beleven in Airborne-maand september

4 september 2021: 14:00 - 26 september 2021: 16:00

Stilstaan bij de Slag om Arnhem

Het Airborne Museum in Oosterbeek en Airborne at the Bridge in Arnhem staan in september stil bij de Slag om Arnhem. Ze doen dat samen met partnerorganisaties en de Airborne-gemeenten Arnhem, Renkum, Overbetuwe en Ede. Er staan herdenkingen en andere activiteiten op het programma.

Raak bijvoorbeeld op zondag 19 september onder de indruk van een lezing van ooggetuige Joop Onnekink, die als kind de Slag om Arnhem heeft meegemaakt. In het Airborne Museum in Oosterbeek vertelt hij zijn aangrijpende, persoonlijke verhaal.

Kinderspeurtocht

Op 17, 18 en 19 september kunnen kinderen gratis de kinderspeurtocht bij Airborne at the Bridge in Arnhem ophalen. Ze kunnen op zoek gaan naar sporen van de oorlog en naar herdenkingsmonumenten. Ook ontdekken ze wat de militairen Jacob, John en Viktor hebben meegemaakt. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Volwassenen kunnen zich op zaterdag 18 september laten meevoeren door een gids in het gebied rondom de John Frostbrug. Leer over de Slag om Arnhem en de strijd bij de brug op de plekken waar deze geschiedenis zich heeft afgespeeld. Vanuit verschillende perspectieven wordt de geschiedenis van deze periode toegelicht.

Deelnameprijs vanaf 4 euro.

Kijk hier voor alle activiteiten: www.airbornemuseum.nl/september-activiteiten

 

 

Gegevens

Begin:
4 september 2021: 14:00
Einde:
26 september 2021: 16:00
Evenement Categorieën:
, ,
Website:
www.airbornemuseum.nl/september-activiteiten