5x lekker uit eten in Arnhem

plate zoom out 3

Meer dan 500 horecazaken telt Arnhem. Van eetcafé tot koffiebar en van bruine kroeg tot hotel. Ook het aanbod van restaurants in Arnhem is enorm. Want als culinaire hoofdstad van Gelderland heeft Arnhem alles als het gaat om lekker dineren. Om het jou makkelijk te maken hebben wij alvast vijf fijne plekjes voor je op een rijtje gezet waar jij uit eten kunt gaan. Toegankelijke restaurants, maar ook restaurants voor de fijnproevers, in alle uithoeken van de (binnen)stad! 

Restaurant ‘t Volk – Binnenstad

Gelegen tussen de binnenstad en het Spijkerkwartier, om de hoek van de Steenstraat, vind je restaurant ’t Volk. Een fris en chique ingericht restaurant met een open keuken waar je de chef aan het werk kunt zien. Het concept van ‘t Volk is een bourgondische versie van all you can eat, maar laat je vooral niet afschrikken door deze term, want elk gerechtje is verfijnd en met zorg gemaakt. Verrassende kleine gerechtjes afkomstig uit verschillende streken van de wereld. Een plek waar je langere tijd kan vertoeven. Dat komt goed uit met zo’n fijn menu.

Restaurant 't Volk

Locatie: Velperbuitensingel 17, Arnhem
Openingstijden keuken: ma, do, vrij, zat, zondag vanaf 17.00 uur
Keuken: Internationaal (o.a. Frans, Oosters, Italiaans)
Type restaurant: modern, toegankelijk

Restaurant Verheyden – Binnenstad

Net achter de grote winkelstraten van Arnhem, verscholen in een rustig straatje, vind je restaurant Verheyden: een klein klassiek restaurant met een sfeervol huiskamergevoel. Maar misschien nog wel mooier is de tegenover gelegen volledige ommuurde stadstuin. Restaurant Verheyden heeft een kleine menukaart, maar wel met een aantal heerlijke klassiekers. De antipasti, de spaghetti met zelfgemaakte pesto en de tiramisu zijn Italië op zijn best. Visliefhebber? Mis dan zeker de Oester-woensdag niet bij restaurant Verheyden!

 

Restaurant Verheyden

Locatie: Wezenstraat 3, Arnhem
Openingstijden keuken: maandag t/m zaterdag vanaf 12.00 uur.
Keuken: Frans, Italiaans, klassiek
Type restaurant: klassiek, toegankelijk, sfeervol

 

Restaurant Cuisson – Binnenstad

In een oud pakhuis in nog zo’n verborgen straatje in de binnenstad van Arnhem vind je restaurant Cuisson. Een restaurant met een industriële look, maar wel met een warme uitstraling. Bij Cuisson wordt gekookt op een hoog niveau. Geen vast menu, maar wisselende gerechten uit de Franse keuken. Zin om een avond echt culinair in de watten gelegd te worden? Reserveer dan een tafeltje in dit restaurant waar elk bord dat de keuken verlaat door de koks zelf wordt geserveerd.

Restaurant Cuisson

Locatie: Wezenstraat 3, Arnhem
Openingstijden keuken: woensdag t/m zondag vanaf 12.00 uur.
Keuken: Frans, mondiaal, modern.
Type restaurant: geschikt voor fijnproevers voor een uitgebreide avond dineren.

 

Restaurant Loca – Klarendal

In het bruisende Modekwartier Klarendal ligt restaurant Loca. Een klein en zeer sfeervol ingericht restaurant. De basis is hier Frans, maar er wordt gekookt met een knipoog naar de Spaanse keuken. De chef en eigenaar heeft jarenlange ervaring in de keuken van sterrenzaken. Bij Loca kun je een heerlijk avondje tafelen met verrassende gerechtjes en smaakcombinaties. Wijnliefhebber? Ga dan zeker voor een wijnarrangement. Loca heeft namelijk een eigen sommelier en een wijnkelder om jaloers op te worden.

Restaurant Loca

Locatie: Rosendaelsetraat  279, Arnhem
Openingstijden keuken: woensdag t/m zondag vanaf 12.00 uur.
Keuken: Verfijnde gerechten met een Spaanse twist.
Type restaurant: geschikt voor fijnproevers, kleine gezelschappen en wijnliefhebbers.

 

Brasserie Thialf – Spijkerkwartier

In het Spijkerkwartier, een levendige en veelzijdige wijk met prachtige statige herenhuizen vind je Brasserie Thialf. De oude sportkantine van het voormalig buitenzwembad is omgetoverd tot een stijlvolle horecazaak ingericht door lokale ontwerpers. Bij Thialf kun je heerlijk lunchen, borrelen en dineren in mediterrane stijl. Het terras van Thialf kijkt uit over het voormalig buitenzwembad dat is omgetoverd tot Playground Thialf: een multifunctionele buitenspeelplaats, waar je ongeveer elke sport kunt beoefenen die je kunt bedenken. Een heerlijke plek dus ook voor het hele gezin.

Brasserie Thialf

Locatie: Dullerstraat 33-1
Openingstijden keuken: woensdag t/m zondag vanaf 12.00 uur.
Keuken: toegankelijke seizoengerechten in mediterrane stijl
Type restaurant: toegankelijk, informeel, geschikt voor groepen en gezinnen

 

Culinaire Route Arnhem

Wist jij dat er voor de echte fijnproevers een fantastische culinaire  route is gemaakt? Een route met daarin niet alleen de beste en fijnste restaurants, maar ook fantastische delicatessenzaakjes. Van chocolatier tot kaasboer en van patissier tot visspecialist. Of je nu in Arnhem woont of onbekend bent met Arnhem, de route is een perfecte manier om de stad en de veelzijdigheid op gebied van eten en drinken te leren kennen! Bekijk alle adresjes via de button hieronder en download de handige plattegrond.  En….je hoeft natuurlijk niet alle adresjes in 1 dag af 😉

Benieuwd naar andere hotspots in en rond Arnhem? Check onze hotspotpagina.
Heb je een tip of missen wij een culinaire hotspot waar wij zeker een keertje langs moeten? Laat het ons weten: redactie@uitinarnhem.nl

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem