Uit eten bij: Cuisson

Cuisson
Omgeving

In een oud pakhuis in het centrum, in een van de geheime straatjes van de binnenstad, zit restaurant Cuisson. De jonge ambitieuze chef-kok Bram Roelofs staat daar samen met souschef Freddy van der Wardt achter het fornuis. Een gouden team dat de sterren van de hemel kookt en hoopt op een vermelding in de Michelingids. De lat ligt hoog bij Cuisson!

De naam van het restaurant spreek je overigens uit als ‘kwieszon’. Dat betekent ‘de manier waarop een stuk vlees of vis gegaard is’. (In kookprogramma’s wordt kwistig met de term gestrooid, maar dat terzijde.) Cuisson heeft een open, industriële, maar toch cosy look. De meeste mensen komen nu nog voor het diner, maar je kunt hier ook terecht voor een uitgebreide driegangenlunch.

Het menu omvat negen gerechten en wel heel bijzondere. Ze zijn een goede graadmeter voor het verrassingsmenu: een uitgesproken menu waarbij het team van Cuisson het geen probleem vindt om rekening te houden met dieetwensen of persoonlijke smaak.

Op het bord

Wij starten met een broodje dat in samenwerking met het Arnhemse Bakkertje tot stand kwam. Bram Roelofs brengt de bakker een kruidenmelange en deze maakt daar iets bijzonders van. Het resultaat is een heerlijk kruidig zoet-pittig broodje met een Indiase masala. Elke zes weken krijg je bij Cuisson een ander broodje.

Verder naar het voorgerecht: een rolletje van dungesneden bresaola (Italiaans gedroogd vlees), gevuld met fijn gesneden zoetzure groentes, bietencrème, truffelmayo en een nieuwe radijssoort. Wij waren erg nieuwsgierig en Bram vindt het dan ook geen enkel probleem om de verschillende radijssoorten aan tafel te laten zien en proeven.

Het hoofdgerecht is heilbot (met perfecte cuisson!) met verschillende groentes in plakjes, staafjes en moesjes. Na een paar happen komt Bram uit de keuken en verrast ons met een eigen variant van ponzu die hij over de vis serveert. Ponzu is een saus gemaakt van Japanse rijstwijn, rijstazijn, gedroogde tonijnflakes en zeewier. De ponzu haalt het hele gerecht naar een hoog niveau; ik had gewild dat de juskom op tafel kon blijven staan! Het nagerecht is een mix van appel en peer, zelfgemaakte karamel en losgeslagen mascarpone. Daarin vind je een stuk Italiaanse merengue van appel en kaneel. Een heerlijk nagerecht waarin alle structuren en smaken aan bod komen en in balans zijn.  

Gastvrij

Dit noem ik nu een heerlijke plek om uitgebreid te tafelen. Bram stapt geregeld uit de keuken om een praatje te maken, iets bijzonders te vertellen over het gerecht of om je iets (verrassends) te laten proeven. Alle wijnen zijn per glas te bestellen en goed betaalbaar. De bediening is persoonlijk en heeft de juiste antennes uitstaan voor onze wensen. Wij zijn dik tevreden.

Kers op de taart

Behalve het eten op goed niveau, is chef-kok Bram Roelofs de grootste smaakmaker van Cuisson. Iemand vol innovatie, creativiteit en liefde voor zijn producten en team. Heerlijk om te zien dat een jonge chef zo vol passie en bezieling bezig is. Ik weet zeker dat Cuisson die vermelding in de Michelingids gaat halen.  

Cuisson

Locatie: Wezenstraat 3, Arnhem
Open sinds: 6 juni 2018
Openingstijden keuken: woensdag tot zaterdag van 12.00 tot 22.00 uur, zondag van 13.00 tot 21.00
Keuken: Frans, mondiaal, modern
Prijs: driegangenmenu voor 32,50 euro; losse gerechten tussen 13 en 24 euro
Geschikt voor: foodies, zakelijke besprekingen, romantische diners of lekker uit eten met vrienden

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem