« Alle Evenementen

Airborne Lights 2024 in Arnhemse binnenstad

29 augustus: 18:00 - 22 september: 23:00

Gratis

Van 29 augustus tot en met 22 september 2024 worden een aantal gebouwen op prominente plekken in de Arnhemse binnenstad uitgelicht met een indrukwekkende videoprojectie. Op iedere locatie is een andere projectie te zien, vanaf de avondschemering tot 23.00 uur.

Herdenking 80 jaar Slag om Arnhem
September 2024 staan we gezamenlijk stil bij het feit dat 80 jaar geleden de Slag om Arnhem plaatsvond. Na een succesvolle editie van ‘Arnhem Lights’ tijdens de activiteiten rond 75 jaar vrijheid kwam men op het idee om voor de 80e herdenking de gemeenten te verbinden op het Airborne verhaal met videoprojecties op gebouwen in gemeente Arnhem en Ede.

Locaties
De videoprojecties zijn te zien op de volgende locaties:

  • Stadshuis (westzijde) – Jonas Daniël Meijerplaats
    De video-animatie ‘Airborne at Night’ vertelt het verhaal van de Slag om Arnhem.
    ‘Airborne at Dawn’ is een verhaalvertelling over vluchten en evacuatie en legt de verbinding met vrijheid vandaag de dag.
  • Centraal Station Arnhem – Stationsplein 166
    Projecties van archiefbeelden op de architectonische pilaar binnen het stationsgebouw (overdag).
  • Koepelkerk – Jansplein 60
    Community-project ‘Kleur de Stad’. Arnhemmers kregen de kans om het Airborne-verhaal dat het meeste indruk op hen heeft gemaakt te vereeuwigen in een kunstwerk. De inzendingen van de stadsbewoners zijn meegenomen in de kleurenprojectie op de Koepelkerk op het Jansplein

Airborne route
In de Arnhemse binnenstad zijn bijzondere plekken aangemerkt, die een stuk van het het Airborne-verhaal vertellen. Plekken die een historische betekenis kregen tijdens de Slag om Arnhem. Tijdens Airborne Lights kun je een wandelroute door de binnenstad volgen langs deze plekken, samen met de locaties waar de videoprojecties worden getoond.

Gegevens

Begin:
29 augustus: 18:00
Einde:
22 september: 23:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, ,
Website:
https://binnenstadarnhem.nl/routes/airborne-lights-2024/

Locatie

Stadshuis
Jonas Daniël Meijerplaats arnhem Nederland + Google Maps