Arnhem TAPT

Arnhem TAPT

Tapt uit een ander vaatje

Het is hoogzomer, iedereen is op vakantie. Maar thuisblijvers, niet getreurd! Er is in de stad een hoop afleiding en gezelligheid. Een van de fijne festivals waar iedereen weer samen kan komen is Arnhem TAPT, een nieuw bierfestival, 27 en 28 juli op het Gele Rijdersplein. TAPT zorgt voor het ultieme vakantie- en festivalgevoel.

‘Anders dan andere bierfestivals’, zo omschrijft de organisatie zichzelf. “Ja, er is bier. Ja, er zijn speciale en bijzondere biertjes, maar er is nog zo veel meer. We willen graag de focus leggen op het festivalgevoel, dus goed eten, spelletjes, te gekke live artiesten en dj’s. Er is zelfs een Silent Disco. Bij eerdere edities van TAPT (in Amsterdam en Utrecht) stond iedereen vroeg of laat op de dansvloer,” vertelt medeoprichter Nick de Vree.

“De Silent Disco wordt gevuld met veel bekende hits en vooral veel guilty pleasures. Terwijl er op het andere podium voor iets meer soul wordt gekozen. Het wordt écht een groot feest, zo blijkt uit de andere edities. Hoewel er al veel succesvolle bierfestivals werden georganiseerd, vonden we dat die iets stoffigs hadden. Wij doen het anders en besteden daarom veel aandacht aan sfeer, aankleding en muziek.”

Hemels biertje
Samen met Brouwerij Jopen heeft dit festival een eigen biertje ontwikkeld: Heavenly tapt. Niet zomaar een biertje, maar eentje met een bijzonder verhaal. Laten we beginnen met de smaak: een zomers biertje vol fruitige smaken als lychee, passievrucht en andere tropische verrassingen, met een relatief laag alcoholpercentage (vier procent). Het bier is exclusief te proeven in een opblaasbare replica van de Jopenkerk tijdens aankomende editie van Arnhem TAPT.

Kosmos
“Het bier is gedoopt als Heavenly TAPT. Dan moet het ook écht zo dicht mogelijk bij de hemel komen,” aldus Simon Leech, medeoprichter van TAPT. “We lanceerden het biertje behalve figuurlijk ook letterlijk. In de Verenigde Staten werd de afgelopen jaren al een paar keer een bierflesje de ruimte in gelanceerd, maar nooit eerder gebeurde dat in Nederland. Wij deden dit met een weerballon. Hoewel die de kosmos net niet redt, bereikte ons biertje op veertig kilometer hoogte precies de juiste hemelse plek. Zo hoog kwam een Nederlands bierflesje nooit eerder. Het bier bevroor, maar het flesje landde in perfecte staat en dito temperatuur weer op aarde.”

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
(Z)Uitnacht Arnhem