Open Dag ArtEZ Arnhem

Opendag ArtEZ

Iedere maand vragen wij Arnhemmers om onze oren en ogen te zijn tijdens evenementen, festivals, exposities en voorstellingen. Barbara van Wechem bezocht de Open-Dag van ArtEZ in Arnhem en deelt haar ervaring middels deze blog.

Het is 10:34 uur, zaterdag 4 november 2017. Ik kijk, ik voel, ik luister en maak een keuze. Naar een Open Dag gaan betekent kijken, voelen, luisteren en beslissen, nietwaar? Een studiekeuze maken wordt nogal eens gezien als een uitdaging. Een bezoek aan een open dag kan dan heel verhelderend zijn. Ik ga het hoofdgebouw binnen en volg de gekleurde lijnen die op de vloeren staan. Hiermee lijkt ArtEZ al te willen zeggen: kies en volg.

Gevoel
Energie en spanning zijn voelbaar, zichtbaar zelfs. Ik zie het – al wandelend door de gangen – van locatie naar locatie, van werkruimte naar theater. Van illustratie tot bewegend beeld, van papier naar scherm, van dans tot stilstaand object. In die gangen en lokalen zie ik nieuwsgierige, twijfelende en vragende ogen. Ogen van toekomstige studenten, van ouders, broers en zussen, vrienden. Wat word ik later? Is dit iets voor mij? Ze luisteren aandachtig naar de antwoorden. Ze kijken verwonderd naar de werkstukken. Ze voelen de creativiteit die de lucht doordrenkt.

Makkelijk
Een studie kiezen is niet iets wat je in een split second doet. Het is geen kwestie van één keuzemoment. Het is een proces. Een proces van het steeds sterker voelen dat je een bepaalde (artistieke) kant op wil. De kunst is, na dé keuze, dat gevoel vast te houden. Dat is de échte uitdaging.
ArtEZ lijkt mij een omgeving waar dat vasthouden als vanzelf gaat.

Advies
Een keuze maken moeilijk? ArtEZ maakt het je wel erg makkelijk tijdens de Open Dag. Voel het zelf en bezoek ArtEZ Zwolle (11 november 2017) of ArtEZ Enschede (18 november 2017). Kijk, voel en luister. Kies, volg en houd vast, dat is mijn advies.

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem