Iedere maand vragen wij Arnhemmers om onze oren en ogen (en soms zelfs smaakpapillen) te zijn tijdens evenementen, festivals, exposities en voorstellingen. Lourens Trimp genoot van de High Beer van Perron 5 en deelt zijn ervaring middels deze blog.

Voor Uit in Arnhem ging ik naar Perron 5 tegenover Arnhem Centraal. Niet voor een klassieke high tea, maar voor een moderne High Beer. Jullie kennen mij misschien van Let Us Stay For A Day, waarvoor ik verschillende challenges deed. Een van die uitdagingen was alle honderd bieren (en tachtig wijnsoorten) testen bij ’t Taphuys. Sindsdien ben ik een redelijke bierkenner. Deze ‘expertise’ kwam te pas tijdens deze High Beer. In de lounge naast Hotel Haarhuis genoot ik met vriend Bart van dit nieuwe arrangement.

Bij binnenkomst worden Bart en ik duidelijk al verwacht. We nemen plaats in de lounge tegenover het Stationsplein in Arnhem. Een ideale plek voor iedereen die zijn of haar trein miste en/of elkaar misschien weinig te melden heeft, want er is genoeg te zien. Inmiddels krijgen wij ons eerste bier, Puur van La Trappe. Lichtblond, bloemige, citrus met lichte hopsmaak. Daarbij een plank met onder andere twee soorten bitterballen (traditioneel en quadrupel) plus gefrituurde garnalen.

Karamel
Eventuele wensen voor bieren kun je natuurlijk aangeven. Wij laten ons juist graag verrassen en krijgen bijpassende bieren. Ons tweede speciaalbier is er ook eentje van La Trappe. Nu de Isid’or met een hogere gisting van 7,5 %, die fruitig begint en overgaat in een moutige karamel. Deze past perfect bij onze plank met een smaakvolle burger, gamba’s en de jalapeñopeper.

High Wine
We eindigen allebei met een zelfgekozen bier van de speciale bierkaart. (Bij navraag blijken combinaties met een High Wine ook mogelijk.) Er is keus genoeg bij een plank met verschillende soorten worst. De drie gangen bij het bierarrangement zorgen ervoor dat ik het eten voor vanavond thuis maar even cancel.

Hotelkamer
Beide arrangementen kosten € 25,50 per persoon. Dat lijkt ons een prima deal. Mocht de drank na afloop iets te veel naar het hoofd zijn gestegen, regel dan gewoon een hotelkamer.

Ook aan de High Beer bij Perron 5?
Nu de mooie zonnige dagen nog maar op één hand te tellen zijn, is dit een perfect uitje voor een leuke middag of avond in Arnhem. Wij komen zeker nog een keer terug, al is het alleen maar om te kijken naar alle rennende mensen die hun trein willen halen… In de maanden oktober en november heeft Perron 5 een speciale kennismakingsactie voor alle lezers van UIT in Arnhem! Kom langs en proef de wereldse bieren van de uitgebreide bierkaart in combinatie met overheerlijke hapjes voor slechts € 17,50 (i.p.v. € 25,50) per persoon.

Reserveren: dagelijks via 026-3512399 of via info@perron5arnhem.nl.

Deze actie is geldig van 1 oktober t/m 30 november 2017 op vertoon van deze pagina. (Minimaal 2 personen per High Beer.)

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Bronbeek Festival 2020