Bas Weenink: “Ik draag Huis van Puck een zeer warm hart toe”

Veel culturele instellingen zouden zonder de hulp van vrijwilligers niet kunnen bestaan. Dit geldt ook voor Huis van Puck aan het Kazerneplein. Henk Dassen, directeur van het centrum voor amateurpodiumkunsten, is daarom ontzettend blij met en trots op deze vrijwilligers. UIT in Arnhem interviewt Bas Weenink; vrijwilliger bij Huis van Puck.

Van kaartverkoop, theatertechniek, publieksbegeleiding tot bardiensten: al deze functies worden door vrijwilligers vervuld. Een van deze mensen is Bas Weenink, al zeventien jaar vrijwilliger bij Huis van Puck. Wij willen hem eens in het zonnetje zetten en vragen hem het hemd van het lijf.

Hoe is het om bij Huis van Puck te werken?
“Ik draag Huis van Puck een zeer warm hart toe. Ik werk hier al sinds eind 2003, al heette het toen nog Parktheater. Ondanks de schaalvergroting en de verhuizing is Huis van Puck in mijn beleving nog steeds een pittoresk theater met een laagdrempelig karakter voor artiesten en bezoekers. Ik heb steeds verschillende taken, dat houdt het lekker afwisselend. Een reden dat ik ook bij Huis van Puck werk is dat ik het belangrijk vind dat er een plek blijft voor laagdrempelig theater. Menig artiest/acteur/theaterensemble heeft via dit soort theaters zijn weg naar succes gevonden; dat moet zo blijven.”

Wat is jouw motivatie om vrijwilligerswerk bij Huis van Puck te doen?
“Mijn hoofdreden is dat het vooral gezellig is. Ik vind het leuk om in een theater te werken. Ik kom veel verschillende mensen tegen, waar soms ook blijvend contact uit ontstaat. Ik haal daar veel voldoening uit. Omdat ik dicht op het vuur zit, kom ik makkelijk te weten wat er, behalve in ons theater, op cultureel gebied te zien en te doen is in Arnhem.”

Waarom kies je voor vrijwilligerswerk?
“Vrijwilligerswerk levert je iets op wat je in een betaalde baan niet hebt: het gevoel dat je gezien en gewaardeerd wordt. Ik doe het al zeventien jaar met veel plezier en hoop nog vele jaren mee te groeien met Huis van Puck.”

Wat is jouw tip voor de komende maanden?
“Het Open Huis met gratis open lessen voor muziek, dans en theater is een mooie gelegenheid om op een speelse en ongedwongen manier te zien wat Huis van Puck allemaal doet. Daarnaast is het Open Podium, iedere 3e vrijdag van de maand, een leuke kennismaking met jong talent.”

No Comments Yet

Comments are closed

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

* indicates required

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP