Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum viert feest! Op vrijdag 13 juli is de officiële dag waarop het museum al 100 jaar geopend is voor publiek. Het museum is in 1912 opgericht door particulieren en zes jaar later werd het toegankelijk voor bezoekers.

Tekst: Renske Meijer

Wil je het 100-jarig bestaan meevieren, dan ben je van harte welkom. Je wordt ontvangen op de rode loper en de eerste 100 bezoekers krijgen een lekker stuk taart. Er is een feestelijk programma met proeverijen op het entreeplein. Ook lopen daar historische figuren rond waarmee je op de foto kunt. Ook kan je jezelf laten fotograferen in kleding van vroeger.

Er is een optreden van het muzikale gezelschap Camerata Trajectina: een muziekensemble dat allerlei versies maakt van bekende, Nederlandse hits. Op verschillende momenten in het museum zijn verschillende versies van het Wilhelmus te horen.

Verder kun je kiezen voor een rondleiding met een exclusief kijkje achter de schermen. Bezoekers komen dan op plekken die je normaal gesproken niet mag zien. Je moet je hiervoor wel even vooraf aanmelden via de website, want het aantal plaatsen is beperkt.

Je bent van harte welkom en vieren doen we niet alleen dus neem zoveel mogelijk mensen mee! Voor meer informatie over dit evenement ga je naar: www.openluchtmuseum.nl/100jaar

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Bronbeek Festival 2020