20 Jaar Muziektheater De Plaats

Muziektheater De Plaats maakt al bijna twintig jaar theatervoorstellingen op unieke locaties. Van 27 september tot 7 oktober transformeert De Plaats, in samenwerking met orkest De Ereprijs, Station Arnhem Centraal in een enorm theater voor de voorstelling ArnhemCS.

ArnhemCS is een voorstelling die gaat over het verlangen naar reizen, spontane ontmoetingen en verdwalen. Op allerlei plekken in het station – in het trappenhuis, de parkeergarage, de perrontunnel, de stationshal, het trolley-plein én de Kiss & Ride – is toneel, zang of dans te zien, terwijl er ontelbaar veel reizigers als een levend decor dwars door de voorstelling heen lopen.

Heel snel uitverkocht
Nieuwsgierig geworden? Dan moeten we jullie toch een beetje teleurstellen, want alle 2500 kaartjes zijn al uitverkocht. Al kan je natuurlijk een paar minuutjes meepikken als je de trein moet halen. Albert Hoex, artistiek- en zakelijk leider van Muziektheater De Plaats, is niet erg verrast dat het zo snel is gegaan. “We speelden afgelopen zomer een voorstelling in de Ooijpolder, waarvoor de kaartjes al in april waren uitverkocht. Mensen houden van onconventionele locaties, het geeft een avontuurlijk tintje aan de voorstellingen. Wij noemen dat het ‘Oerol-gevoel’.”

Spannend
Omdat dit de grootste en meest publieke locatie is waar De Plaats speelt, is het voor Albert een spannende tijd. ,,We moeten ons niet alleen logistiek maar ook artistiek bewijzen tegenover de toeschouwers, maar ook partners als de Gemeente Arnhem, Pro-rail en de NS. Als ArnhemCS een succes wordt, dan kan de voorstelling in reprise worden genomen en eventueel ook worden uitgerold in andere steden; Rotterdam Centraal staat dan hoog op mijn verlanglijstje.’’

Vooruitblik
Muziektheater De Plaats bestaat in 2018 twintig jaar, een jubileum dus. Wat staat er nog meer op de planning:

*In november speelt het sociaal artistiek wijkenproject in Rijkerswoerd.
*In de kerstvakantie, in het theater aan de Van Oldenbarneveldtstraat, gaat de familievoorstelling (8+) Oersoep in reprise.
*De Plaats opent het jaar 2018 met de reprise van De Matteüs-Junior in de Walburgiskerk.
*In april is Prateur in Apeldoorn.
*In mei en juni de sociaal artistieke voorstelling in ’t Broek en Elderveld.
*Kers op de taart is echter de jubileumvoorstelling in juni en juli: Arnhem de Stadsopera. Een nieuw stuk, uitgevoerd in de zuidelijke binnenstad ter hoogte van Rozet, de Eusebiuskerk en het nieuwe filmhuis. Verwacht geen klassieke opera, maar een modern muzikaal theaterstuk mét een knipoog over het leven van één dag en één nacht van de stad Arnhem.

Ben je nieuwsgierig geworden naar ArnhemCS, of andere voorstellingen? Bezoek dan de website: theaterdeplaats.nl. Hier kun je je opgeven voor informatie over de voorstelling ArnhemCS en de eventuele reprise. Mocht de reprise doorgaan dan krijgen geïnteresseerden voorrang bij de nieuwe kaartverkoop.

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem