Stan & Co

Stan & Co

Omgeving
Arnhem leeft weer, met name het Willemsplein. Het is daar weer gezellig en sfeervol nu het reusachtige Stan & Co haar deuren heeft geopend. In Utrecht is Stan & Co al een paar jaar een succesformule. Hetzelfde concept heeft nu ook een plekje in de Arnhemse binnenstad veroverd. Het pand is hoog en breed, de bar die bijna helemaal door de zaak loopt, is een lust voor het oog. Overal is wat te zien. Prachtige gedroogde bloemen onder een stolp, draaitafels met dj op 2 meter hoogte, de open keuken achterin met een enorme Josper (houtskooloven), een mix van hoge en lage zitjes, bankjes, fauteuils, houten stoelen en dit allemaal zonder rommelig te ogen. De inrichting is modern, tikje industrieel, warm en er is bovenal ontzettend goed over nagedacht. Daarbij mag je van geluk spreken als er spontaan een plekje vrij is. Sinds de opening is het op bijna elk moment van de dag druk. Een komen en gaan van mensen en naarmate de avond verstrijkt een plek van zien en gezien worden.


Op het bord

We krijgen een bijzonder concept geserveerd; Stan’s Tafel. Drie gangen geserveerd op hapjesplanken die bestaan uit diverse gerechtjes van de kaart. Ontzettend leuk als je niet kan kiezen en toch van alles wat wilt proeven. Vooraf krijgen we een kleine quinoasalade, zwijnsham met rode uiencompote, gamba’s, papadum met zalm en een bouillon. Alles is smakelijk en goed verzorgd, maar de bouillon steekt er met kop en schouders bovenuit. Krachtig, kruidig een klein beetje spicy, een heerlijke lichte soep om mee te beginnen.

-De hartverwarmende bouillon serveren ze ook tijdens de lunch.-

Ook de hoofdgerechtenplank valt goed in de smaak, waarbij het buikspek een opvallende rol speelt. Wat een smaakvol gerechtje; een beetje zoetig in combinatie met een pittige saus, een subtiele en bijzonder lekkere combinatie. De nagerechten maken het feest compleet, voor ieder wat wils; een kruidige appelcrumble, ijs, cheesecake, karamel en hangop met vers gemarineerde ananas.


Gastvrij

Ondanks de drukte en de enorme hoeveelheid aan personeel, hebben we twee vaste gezichten aan tafel die ons bedienen. We krijgen heerlijke wijnen bij onze gerechten en er is zelfs tijd om ons steeds een slokje voor te proeven, zodat we nog kunnen wisselen van wijn. Bijzonder fijn dat daar, ondanks de drukte, toch ruimte voor wordt gemaakt. Al met al een groot team met veel potentie.


De kers op de taart 

Wat een bijzondere sfeer brengt Stan & Co in Arnhem. Samen met het nieuwe station, de grootte van Pathe-Arnhem en Stan & Co zelf, begint Arnhem op een metropool te lijken. De stad schudt haar dorpse karakter af en vaart mee in de ‘hustle and bustle’ van de grote steden. Het ontastbare begrip sfeer heeft Stan & Co perfect vorm weten te geven. Daarbij helpt het enorm dat het er altijd druk is. Reserveren is tijdens weekenddagen noodzakelijk, soms zelfs nodig om een drankje te doen aan de bar.

Stan & Co

  • Locatie: Arnhem, Willemsplein 46
  • Open sinds: Half november 2015
  • Openingstijden: Dagelijks van 10 tot 02 uur
  • Keuken: Modern, Grill, van Aziatisch tot klassiek Frans
  • Prijs: Tussen de 15 en 24.50 euro voor een hoofdgerecht
  • Geschikt voor: Iedereen, alle doelgroepen
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

* indicates required

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP