Uit eten bij: restaurant Loca in Arnhem

plate zoom out 3

Restaurant Loca Arnhem

Locatie: Rosendaalsestraat 279, Arnhem
Openingstijden: woensdag tot en met zondag vanaf 12.00 uur
Keuken: Spaanse tapas en verfijnde gerechten met een Spaanse twist
Prijs: vanaf € 3,- voor tapas en € 27,50 voor een driegangenmenu

Tip: laat je verrassen door eigenaar Rob Schoemaker en zijn team. Dan weet je zeker dat je bijzondere gerechten én wijnen gaat proeven.

Loca | Sfeer en locatie

Op het hoekje van de Rosendaalsestraat, vlak bij Sugar Hill en tegenover snackbar Star zit restaurant Loca. Een levendig hoekje waar van alles te zien is als je daar op het terras zit. Snelle auto’s die voorbij scheuren, kletsende Klarendallers, een moeder met een bakfiets die de bult op fietst. heel Arnhem schiet aan je voorbij. Binnen kun je heerlijk ontspannen zitten, doordat er veel hout en warme kleuren in de zaak gebruikt zijn, voelt het direct behaaglijk. Dit is een plek om uitgebreid te tafelen met je partner, vrienden of familie. Voor mensen met een oog voor detail: let op de prachtige schrootjes-met-tegels-bar, de lampjes daarboven, en het servies. Allemaal een lust voor het oog.

Loca | Eten 

Dat alles bij restaurant Loca vers is en bereid wordt door een team met talent, dat proef je direct! We worden verrast met twee heerlijke amuses: Een tortilla met manchego en dragoncrème; heerlijk romig en een echte smaakexplosie en een krokantje met algenpoeder en komijn. Onze smaakpapillen zijn wakker geschud en dat belooft wat voor de rest van het diner. Van de tapaskaart krijgen we klassiek Spaanse mini-octopus en kleine manchego-truffel tosti’s. Alsof we Klarendal een moment verruild hebben voor een tapasbar in Barcelona. Daarna krijgen we een 4-gangen verrassingsdiner met bijpassende wijnen. Een spektakel voor het oog, neus en mond. Want alleen al van het servies worden we enthousiast. Een van de voorgerechten, roodbaars met schuim van paling, venkel en snijblad is de perfecte smaakcombinatie van rokerig, zilt en friszuur. Het gerecht is in balans en de wijn die we erbij krijgen maakt het feest compleet. Het andere voorgerecht, de gepekelde kabeljauw met zwarte knoflook en bleekselderij is een fris-ziltig hoogstandje. Het hoofdgerecht is een diamanthaas met peen, pompoenmoes en feta en na krijgen we gemarineerde zoete bietjes met notencrumble en yoghurtijs. Een verrassend zoete aardse afsluiter van avond.

 

Loca | Wijnen

Naast elke gang kun je een bijpassende wijn drinken. Een aanrader, want wát waren die wijnen bijzonder! De gastheer en sommelier wist perfecte wijnen te serveren met een goed en leuk verhaal, met heldere smaaknotities en waarom het bij dat gerecht werd geserveerd. Van zoveel kennis en leuke verhalen worden we blij! Één wijn willen we speciaal even noemen. De chardonnay ‘Révélation’ uit 2018 van de Badet, Clement & C1e, geserveerd bij de roodbaars. Wat een gouden combinatie. Een wijn om voor terug te komen.

Shot Restaurant Loca Arnhem 2
Loca | Service

Hier vind je nog eens service zoals we die uit sterrenzaken of van vroeger kennen. Niet te formeel maar juist warm hartelijk personeel met ontzettend veel kennis. Ze voelen perfect aan wat er aan welke tafel nodig is. Het glas water bijschenken, onze spullen van buiten naar binnen verplaatsen. Service die we tegenwoordig steeds minder vaak zien. Echt een plek om lekker achterover te leunen en te doen alsof Klarendal niet bestaat en je een avond op vakantie bent. Dik genieten!

Topchef zonder sterallures

Rob stond vroeger zelf tijden te koken in top zaken, maar was klaar met ‘het gezeur’ over eten. Gerechten moeten gewoon lekker zijn zonder te veel poespas. Dat is zijn filosofie. Rob opende een jaar geleden restaurant Loca en serveert alleen gerechten van verse producten die vooral lekker moeten smaken. Zijn sommelier heeft zoveel kennis van wijn, om jaloers op te zijn. Ze delen hun wijnleverancier met verschillende Michelinsterrenzaken.

Eigenaar Restaurant Loca Arnhem

Benieuwd naar andere hotspots in en rond Arnhem? Check onze hotspotpagina.
Heb je een tip? Laat het ons weten: redactie@uitinarnhem.nl

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem