Uit eten bij: Landgoed Groot Warnsborn

Omgeving

Er zijn van die plekken die je totaal overrompelen. Dit is er één van. Het landgoed staat net buiten de stad, midden in het bos. Dit zorgt voor een oorverdovende stilte en een rust die me overvallen als een grote golf in de branding. Wat me buiten opvalt zijn het water dat je hoort ruisen, de grote groene oase en verschillende bijenkorven. Binnen oogt het chique maar gezellig. Warme, rijke kleuren afgewisseld met moderne, strakke elementen. Het past exact bij het uiterlijk van het landhuis. Het bedrijf is verdeeld in een hotel, een luxe restaurant en een lounge met terras dat voor iedereen toegankelijk is. Wat een fijne plek. Soms heb je van die momenten dat je de stad even wilt ontvluchten: fiets dan eens naar Groot Warnsborn en ik garandeer je dat je in no-time ontspant.  

Op het bord

Als ik elk ingrediënt dat ik geserveerd krijg zou opnoemen, dan heb ik hier aan twee pagina’s tekst nog niet genoeg. Het zijn allemaal verfijnde gerechten, goed in balans; soms klassiek, soms verrassend, maar altijd smaakvol. De gangen die me het meest bijblijven is o.a. de schol met octopus, versierd met plakjes knol, waarvan er een aantal in de inkt van de inktvis is gelegd. Die zwarte schijfjes maken het hele gerecht tot een geheel. De zeevenkel geeft hierbij een aangename anijs-, maar ook ziltige aanvulling. Het trio van kalf is ook fantastisch: de bitterbal van kalfswang vol en kruidig, de kalfslende perfect gegaard en de kalfsnek zo boterzacht dat-ie op je tong smelt. De jus de veaux maakt van het al goede gerecht een uitstekend gerecht.

Gastvrij

Een ontzettend gastvrije ontvangst met handdruk is de start van deze avond. Iedereen op de vloer spreekt zijn talen, wat handig is voor alle internationale gasten. Maar bovenal spreekt iedereen hier de onzichtbare taal van het gastheerschap. We worden snel en deskundig bediend. Het team voelt goed aan dat wij een informele service waarderen, dus die krijgen we, maar dan tot in de puntjes verzorgd. Intussen krijgen we door de sommelier heerlijke wijnen geschonken. Allemaal strak passend bij de gerechten. De dessertwijn wil ik even specifiek noemen. We dronken een rode Spaanse wijn, voor de liefhebbers: een Amatus Dulce uit 2015. Deze is vol donker fruit, zoals kersen en zwarte bessen. Een wijn die perfect past bij het chocolade/noten/kersendessert. Maar ook gewoon heel lekker is om na zo’n heerlijk diner even aan te nippen.

Kers op de taart

Wat het meest opvalt is de rust die de omgeving, het landgoed, maar zeker ook de bediening uitstralen. Een plek om even te onthaasten, af te koppelen van de gewone wereld, ook al ligt deze effectief maar op vier kilometer afstand. Als je in de buurt gaat wandelen of fietsen, kun je hier ook met een kleiner budget terecht om van diezelfde rust en luxe op het terras of in de lounge te genieten. Want daar serveren ze de hele dag door smakelijke gerechten van de kleine kaart.

Landgoed Groot Warnsborn

  • Locatie: Arnhem, Bakenbergseweg 277
  • Open sinds: het monumentale landgoed ligt hier al eeuwen. Sinds 1991 zorgen Lammert en Sjoukje de Vries met hun team voor de gasten
  • Openingstijden: restaurant La Belle Source is elke dag van 18.00–21.00 uur  geopend (zondag van 17.00 tot 20.00 uur). De lounge en terras van het hotel zijn elke dag van 7.00 tot 22.00 uur open voor een lunch, borrel of klein hapje
  • Keuken: Frans/Europees
  • Prijs: driegangenmenu voor 45,50 euro, losse gerechten tussen 17 en 45 euro
  • Geschikt voor: iedereen die een keer iets bijzonders wil ervaren of wil onthaasten

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem