Uit eten bij: Soundtrek

Eva Broekema

Omgeving: Op het gezelligste hoekje van het Spijkerkwartier zit de new kid on the block: Soundtrek. De jonge eigenaar Jerry Loderus is, naast barista en gastvrij ondernemer, drummer. Zijn liefde voor muziek voel je in elke vezel en zie je terug in het café.  Elke week programmeert hij live muziek, er staat een piano in de zaak en je kunt een muzikaal menu bestellen, waarbij naast de gerechten een cd’tje wordt geserveerd. De bands op de cd laten hun muziek de komende maanden horen bij Soundtrek.

Op het bord: Wat het allerleukste of -lekkerste is aan de gerechten van Soundtrek? Alles is zelfgemaakt. Van de mayo en de frietjes tot aan het koekje bij de koffie. Niks komt uit een pakje, zakje, fles of tube en dat proef je! De gerechten zijn niet per se verfijnd, maar de smaken liegen er niet om. Wij krijgen een proeverij van alle gerechten van de kaart. Een luxe, dat beseffen we maar al te goed. De steak tartare, de pompoensoep met gorgonzola en de wiskeycocktailsaus winnen de voorgerechtenronde. Vegetarische curry, parelgortrisotto met tomaat en geitenkaas en heerlijke zeewolf met spinazie krijgen we daarna geserveerd. De vleesgerechten, een luxe burger en een steak, komen vers van de grill en of het nu komt door het lentezonnetje of niet: ze smaken alsof ze rechtstreeks van de BBQ komen. Het nagerecht, zelfgemaakte appeltaart of cheesecake, zijn heerlijke afsluiters. De begeleidende koffie van barista Jerry maakt het feest compleet.

Gastvrij: Wij werden de hele avond in de watten gelegd door Jerry. Zijn informele en relaxte aanpak past perfect bij Soundtrek. Met een hoop humor en leuke anekdotes kwamen wij al snel in de ‘sit back and relax’-modus. Zijn koffieskills zijn goed, net als zijn productkennis. De piano, de spelletjeskast en de Arcade spelletjesmachine (van Pacman tot Mario Kart) zijn leuke extraatjes op deze fijne plek. Volgens mij kan het Spijkerkwartier met recht zeggen dat het er een leuk buurtcafé bij heeft.

Kers op de taart: De huiselijke en ambachtelijke wijze waarop alles wordt gemaakt, gebracht en geserveerd. Soundtrek is een relaxt en gezellig café zonder poespas. Wij zijn daardoor heel benieuwd naar een van die gezellige live muziekavonden.

Soundtrek

  • Locatie: Kastanjelaan 1, Arnhem
  • Open sinds: maart 2018
  • Openingstijden: woensdag t/m zondag van 10.00 tot middernacht
  • Keuken: homemade
  • Prijs: gerechten van 3 tot 16,50 euro
  • Geschikt voor: vriendengroepen, familie, buurtbewoners, stellen
  • Facebook: facebook.com/soundtrek

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem