Uit eten bij: JANS’

UIT eten JANS

Omgeving:
Sinds mei is het een kleurrijk spektakel aan de voorzijde van Musis Arnhem. Het nieuwe terras van JANS’ valt meteen op door alle hippe zomerkleurtjes. Als de zon ook maar een beetje schijnt, zit het terras binnen no time vol en dat ziet er gezellig uit.

Eenmaal een voet over de drempel en we vallen van de ene verbazing in de andere. Wat ons het meest opvalt zijn de enorme bomen, een prachtige bar, Deens design (ogende) meubelen, allemaal verschillende mooie lampen, een fijne mix aan banken met ronde tafels en leuke kleine tafeltjes met stoelen. Veel ruimte om de tafels heen en het prachtig glanzende mozaïek op de vloer.

Leuk detail: JANS’ werkt samen met bijzondere ondernemers. Zo komt het brood (dat je ook los aan de broodbalie van JANS’ kunt kopen) van het Vlaamsch Broodhuys. Het vlees komt van ambachtelijke slager Hesseling Vlees, een familiebedrijf dat al sinds 1786 in het slagersvak zit. Kazen zijn van ‘t Zuivelhoekje, wijnen van Robbers & Van den Hoogen en dan hebben we nog niet eens alle lokale leveranciers genoemd.

Op het bord:
De borden zijn prachtig opgemaakt; elk bord is een kunstwerkje op zich. Bij het voorgerecht – avocado met gamba’s, zoetzure groenten en gebrande feta – zijn de selderijsliertjes zelfs geknoopt met een nootje op elk knoopje. Dan begrijp je wel hoeveel oog voor detail de chef in de keuken heeft.

Gelukkig smaakt het ook heerlijk. De kabeljauw van het hoofdgerecht heeft een ontzettend lekker knapperig zout huidje en de bewerkingen van artisjok smaken lekker fris als tegenhanger van de o zo lekkere, maar volle botersaus. Het nagerecht, een combinatie van rabarber, verveine (een fris, citroenachtig kruid), vlierbloesem en rood fruit, is een heerlijke, friszoete afsluiter van het menu. Een dessert waar de bijzondere smaken van de zomer vanaf spatten. De kersen in vlierbloesemsiroop zijn een nieuwe combinatie voor ons, die echt ontzettend goed in de smaak valt.

Gastvrij:
Het team is jong, zeer correct, snel en vriendelijk. De wijnen worden geserveerd met een duidelijk en bijpassend verhaal en smaken goed bij de gerechten. Geen verzoek of aanpassing is te gek! Zelfs als we een vraag hebben over de enorme foto’s op het mannentoilet, loopt er iemand met ons mee.

Leuk om te zien dat hier veel nieuwe mensen werken, geen overbekende horecagezichten. Daardoor voelt het bijna alsof we in een andere stad zitten. Voor een team dat net uit de startblokken is, loopt de avond op rolletjes… al mag het zo nu en dan wel ietsje losser (kwestie van smaak?).

De kers op de taart:
JANS’ is een heerlijke plek. Overdag is er op het drukke plein genoeg te zien om uren op het terras te zitten. Lunchen is overigens ook een aanrader. Je kunt heerlijk binnen zitten werken of vergaderen, maar ook een romantisch diner is hier op zijn plek. Een echt grand café waar zien-en-gezien-worden geen rol speelt en waar je net zo goed met je oma kunt theedrinken als met een groep vriendinnen borrelen. Een aanwinst voor de stad en een super combinatie met Musis Arnhem.

JANS’

  • Locatie: Arnhem, Velperbuitensingel 25 (Musis Arnhem)
  • Open sinds: mei 2018
  • Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 9:00 tot 00:00 uur
  • Keuken: mediterrane brasserie
  • Prijs: gerechten van € 9,00 tot € 30,00
  • Geschikt voor: iedereen, het is een écht nieuwerwets grand café

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem