Uit eten bij: Café de Groen

Café de Groen

Mee op smaakexpeditie bij Café de Groen

Dat eten meer is dan je lichaam van brandstof voorzien, dat weten ze bij Café de Groen maar al te goed. Soms brengt één hap door die bijzondere smaak, structuur of geur je naar een herinnering, plek of gevoel. Dat gebeurde tijdens het nagerecht bij Café de Groen. Daarom starten we voor één keer waar ons avontuur eindigde.

Toen we het nagerecht op de kaart zagen staan, dachten we…nou…opzich hebben we wel voldoende gegeten. Gelukkig kwam Chantal, de bedrijfsleider van Cafe en Collectie de Groen, ons geruststellen en vertelde dat het echt ontzettend lekker was. Nu klinkt mousse van desembrood (met stoofpeer, gedroogde yoghurt en crumble van rogge) ook niet echt heel sexy, maar door de aansporende woorden waren we om en staken we onze lepel in het nagerecht.

Onze mond werd meteen gesnoerd en onze aarzeling smolt weg samen met de prachtige smaak van een origineel gemarineerde peer, knisperende crumble en een mousse die ons naar de meest gezellige plek op aarde bracht. Ineens zaten we niet meer daar aan de Weverstraat, maar zaten we onder een dekentje voor de openhaard met onze favoriete muziek of serie en een fantastische bak guiltypleasure-cheesecake-cookiedough 2.0 in onze handen. Hoe krijgen ze het voor elkaar?

 

Alles wordt bij Café de Groen zelfgemaakt

Café de Groen, zit op de Weverstraat in de oude dansschool. Ze delen de locatie met Collectie de Groen, een bijzondere steeds wisselende en groeiende kunstexpositie die je kunt bezoeken. (Check de website collectiedegroen.nl voor openingstijden en rondleidingen) Naast dat Café de Groen tijdens de lunch open is, serveren zij sinds een jaar op donderdag tot zaterdagavond diner.

Chefkok Rens bestiert de keuken en voordat we starten komt hij aan tafel kennismaken en vertelt hij over het concept en gerechten. Wat opvalt is de relaxte uitstraling van iemand die weet waar hij het over heeft. Daarbij bij Café de Groen maken ze alles zelf, JA ALLES! (Behalve kaas en brood). Nergens komen pakjes of zakjes aan te pas, iedereen weet wat exact in ieder gerecht zit. Voor mensen met een allergie een verademing, want alles kan op maat gemaakt worden. Het menu kan per dag wisselen omdat alles met dagverse producten wordt gemaakt. Biologisch (dynamische) boerderij Horsterhof uit Duiven is hofleverancier. De groenten zijn de basis voor elk gerecht en daarbij wordt biologisch vlees en vis geserveerd. Een eigen groenten- en kruidentuin aan de achterkant van het pand zorgt, met name in de zomer, voor een eigen bevoorrading van de keuken.

 

Exotische gerechten gewoon uit de streek

Wij kiezen om ons te laten verrassen en krijgen het complete menu dat uit 5 gangen bestaat. We starten met een bordje kokkels. De kokkels worden geserveerd met yacón een zoet gefermenteerde wortel, gepofte boekweit, dille, tijmolie, mierikswortelcrème en mosterd. Het gerecht opent door haar frisse ziltigheid de smaakpapillen. Het is een heerlijk start voor wat er komen gaat.

Voordat het volgende gerecht wordt geserveerd, krijgen we een paar plakjes zelfgerijpte bressaola (Gedroogd Italiaans rundvlees). Alle vleeswaren voor de charcuterie worden ook zelf gerijpt, gerookt en gemaakt. Dat is natuurlijk heel bijzonder en proef je ook terug. Echt een heerlijk stukje vlees.

Wij eten nog een open ravioli met pompoenstructuren, eidooier, hazelnoot en ricotta. In het kort is dat gerecht stevig, smeuiig en romig.

Elk gerecht smaakt nog exotischer dan de ander terwijl alle producten gewoon uit de regio komen. Nog een hoogtepunt is het gerecht met pastinaak, beurre noisette, gerookte walnoot en kweepeerazijn. Het is alsof je op je bagage staat te wachten na een lange vlucht en je koffer komt schiet als eerste op de band. Een zeldzaam hoogtepunt dus! Zoet, notig, vol, zonder dat het een moment zwaar of saai wordt.

De kabeljauwfilet met aardpeer, salie en barbarakruid is perfect gegaard, de aardperen hebben een stevige bite maar zorgen voor een frisse toon die voor harmonie zorgt.

 

Passie & vakmanschap

Wat zeker de moeite waard is om te noemen is de kennis en kunde van het team. Chantal die een aantal jaar geleden eigenaar was van restaurant De Hoeksteen, weet ons als geen ander te verwennen. Een bijpassende wijn of illustrerend verhaal schudt ze zo uit haar mouw en haar ideeën over smaak zijn on-point. Dus als je twijfelt of een wijn bij een bepaald gerecht past of hoe iets smaakt. Vraag het Chantal, zij zal het eerlijk delen en dan klopt het ook nog eens altijd! Leuk om te zien dat haar kennis en kunde wordt overgenomen door het leuke frisse team. Wij komen zeker nog een keer terug om van al het lekkers te genieten.

Café de Groen

Locatie: Arnhem, Weverstraat 40
Open sinds: 4 juni 2017
Geopend voor diner: donderdag tot en met zaterdag
Geopend voor lunch: woensdag tot en met zondag
Keuken: modern, vers, lokaal, vernieuwend
Prijs: lunch vanaf 7,00 euro, diner, 5-gangenmenu 37,50
Geschikt voor: mensen met tijd, foodies en lekkerbekken.

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem