Momento

Momento

Omgeving
Onder de beste bibliotheek van Nederland en tegenover het enorme feestaardvarken zit Momento. Tussen de feestmuts en het kennis vergaren. Een perfecte mix van twee uitersten. Memento is deze mix. Verschillende keukens, kookstijlen, personeel en interieur. Het is een grote zaak, veel tafels en zitjes en een lange bar en open keuken. Ondanks de omvang is het gezellig. Het interieur is een mix van verschillende stijlen en materialen. Hout, marmer, plastic en metaal. Het oogt modern, maar niet kil, hip maar niet te alternatief. Een modern grand café met verschillende oude schoolstoeltjes en lampen van Arnhems ontwerp.
We worden netjes opgevangen bij de bar en naar onze tafel gebracht. Daar staan verschillende menukaarten (wijn, snacks en avondkaart) om een keuze uit te maken. We kunnen eigenlijk niet kiezen tussen het ruime aanbod en laten ons dan ook graag verrassen met verschillende happen en gerechten.


Op het bord

We starten met verschillende salades, Marokkaans boerenbrood met artisjoktapenade en suppli met een pittige tomatensalsa. De suppli, kleine risottoballetjes met mozzarella en tomatensaus, zijn warm, goedgevuld en zacht van smaak. De salades zijn fris met knapperige groentes en vers gegrilde tonijn of een smeuïge geitenkaas. Ook het zelfgemaakte brood is iets om enthousiast over te worden.


Gastvrij

Samen met zijn team serveert Lion Hermsen, de eigenaar van Momento de hoofdgerechten uit. Hij is een echte vakman, gepassioneerd en goed geïnformeerd en weet ons dan ook in detail te vertellen wat er op tafel wordt gezet. We krijgen oma’s courgette taartje, zo uit de springvorm geserveerd, een witvis cadeautjes met gestoomde groentes, Italiaans gehaktbrood, pasta gamba’s en een Marokkaans rundstoofpotje met kikkererwten. Over alle gerechten zijn we te spreken, maar over het stoofpotje in het bijzonder. Vol en geurrijk, duizend-en-een-nacht-kruiden, zijdezacht vlees; kortom een gerecht waar je tot op je botten van opwarmt. Perfect voor bij deze herfstige temperaturen.


Kers op de taart

Het gezegde ‘eind goed al goed’ komt bij Momento helemaal tot zijn recht. De heerlijke koffie en theesoorten, van Lion Hermsen’s eigen merk, zijn uiteenlopend en smakelijk. De begeleidende taarten net zo. We krijgen Marokkaanse salie-mascarponetaart met honing, roggebrood met manchego, maar bovenal de Oreoricottataart met lemoncurd. Deze taart is nu al favoriet in heel Arnhem en ik moet zeggen als ik een feestmuts had op gehad, dan had ik hem even afgezet. Chapeau!

Momento

  • Locatie: Arnhem, Oude Oeverstraat 98
  • Open sinds: December 2013
  • Openingstijden: Maandag t/m zondag van 10.00 tot 00:00 uur
  • Keuken: Internationale keuken
  • Prijs: tussen de 5,75 en 18,50
  • Geschikt voor: Alle leeftijden

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP