Dadawan

Dadawan

Toen was er licht in de duisternis! Er zit weer leven in het oude bankgebouw aan het Gele Rijders Plein. Dadawan, een concept dat ook in Maastricht zit, is de bewoner van dit bijzondere pand.
Vanaf de straat kan je goed zien wat er zich allemaal afspeelt in het enorme en goed verlichte restaurant. De lampen zijn het eerste dat opvalt, grote koperen lampenkappen die consequent door de hele zaak hangen. Het interieur is verwegend licht van kleur.
Lange banken met losse tafeltjes afgewisseld met intiemere zitjes aan de zijkant. Bij binnenkomst kan je zitten in een filmische noodle kom met bijzondere kroonluchter.

Op het bord

De menukaart is divers maar overwegend Aziatisch. Sushi, noodlesoep, curry; de grote Aziatische klassiekers. Bijzonder is de über-hippe en lekkere Kimchi, gefermenteerde pikante witte kool uit Korea. Uit hetzelfde land serveren ze de Bibimbap. Een stenen kom, die met 250 graden geserveerd wordt, waarin rijst, groenten, vlees of vis zit. Je kan zelf de huisgemaakte Dadawan-saus toe voegen en het naar eigen wens pittig maken. Een bijzonder vernieuwend en lekker gerecht. Hier bieden ze de uitkomst: De plek waar je terecht kan met je -ik-eet-geen-rauwe-vis- collega, geliefde of familielid. Want naast de Aziatische gerechten kan je ook een super smakelijke zelfgemaakte burger of verse kreeft met frietjes eten.

Gastvrij

Een vrolijk jong team dat in sneltreinvaart de gewenste gerechten en drankjes serveert. We knipperen nog geen twee keer met onze ogen en de fles water en glazen wijn staan al op tafel. Ze serveren naast het standaard drankassortiment een aantal cocktailklassiekers die ook in alcoholvrije versie te verkrijgen zijn. De open keuken is een lust voor het oog.

De kers op de taart

Je kan hier heerlijk zitten werken, een snelle hap eten voordat de film begint of met je klasgenoten of collega’s een hapje eten.
De kwaliteit is goed, de serveerwijze van de meeste gerechten bijzonder en van de rekening achteraf kan je onmogelijk schrikken.

Dadawan

  • Locatie: Arnhem, Gele Rijders Plein 15
  • Open sinds: 31 oktober 2016
  • Openingstijden: Elke dag van 12 tot 22 uur
  • Keuken: Aziatisch met een Hollandse twist
  • Prijs: Hoofdgerechten vanaf 7 euro
  • Geschikt voor: Iedereen, in het bijzonder geschikt voor groepen

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP