« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Zondagochtendconcert Respighi &Tjsaikovski

17 mei: 11:00 - 12:30

€26

Een zonnig strijkersconcert

Concertmeester Carla Leurs neemt u mee naar Italië. Samen met de strijkers van ons orkest brengt ze Respighi, Vivaldi en Tsjaikovski. Een zwoel, mediterrane programma op de zondagochtend bij Musis in Arnhem.

Italiaans concert

Een schitterend en zonnig Italiaans strijkersconcert onder leiding van concertmeester Carla Leurs. Met Respighi neemt zij ons mee naar het Italië van vroegere eeuwen. In zijn derde suite uit de serie Antiche danze ed arie bewerkte hij enkele Italiaanse composities voor luit uit de 16e en 17e eeuw. Vandaar is het maar een kleine stap naar de 18e eeuw waar we Vivaldi aantreffen in Venetië. Carla Leurs is zelf de soliste in zijn wel heel bijzondere vioolconcert met de titel Il grosso Mogul. Waarom dit concert de titel draagt van een oud Indiaas vorst weet niemand, maar dat het stuk wat aparte Oosters klinkende trekjes heeft, laat zich raden.

Zwoele herinnering

Tot slot leidt Carla Leurs ons nog een eeuw verder en ontmoeten we Tsjaikovski in Florence. Het was deze plaats in zonnig Italië waar de componist regelmatig heen vluchtte om zijn getergde zenuwen tot kalmte te brengen. Eenmaal weer terug in Rusland, verwerkte hij de herinneringen aan deze indrukwekkende stad in zijn schitterende Souvenir de Florence. Aan alle kanten voel je de zwoele, maar ook vurige mediterrane ambiance, gehuld in een Russische sfeer van weemoed en verlangen

Gegevens

Datum:
17 mei
Tijd:
11:00 - 12:30
Kosten:
€26
Evenement Categorie:
Website:
https://hetgeldersorkest.nl/bezoek-een-concert/concertagenda/2019-2020/zondagochtendconcert-respighi-tjsaikovski/

Organisator

Het Gelders Orkest
Telefoon:
+31 26 789 0130
Website:
www.geldersorkest.nl

Locatie

Musis
Velperbinnensingel 15
Arnhem, 6811BP Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
026 372 0720
Website:
www.musisenstadstheater.nl