« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Laura H. | Toneelgroep Oostpool in Stadstheater Musis

8 oktober 2020: 20:15 - 22:00

€22,50

Laura H. vertelt het verhaal van een avontuurlijke Nederlandse journalist die het verhaal van Laura hoorde en achter de waarheid aanging. Een verhaal dat pijnlijk duidelijk maakt hoe dun de scheidslijn is tussen het maken van naïeve keuzes en het zijn van een van nationaal terrorismerisico.

Als in 2016 een jonge Nederlandse vrouw met haar twee kinderen uit het kalifaat ontsnapt, raakt iedereen in de ban van dit nieuws. Schrijver en journalist Thomas Rueb gaat op zoek naar wat Laura H. bezielde om met haar man en twee jonge kinderen naar het kalifaat af te reizen. Na haar vrijlating sprak Thomas meer dan 150 uur met Laura, haar vader en andere betrokkenen. Hij las politieverslagen, WhatsApp-conversaties en reisde naar Koerdistan en Irak. Het resultaat is een aangrijpend en soms ongelooflijk relaas. Van zijn bestseller Laura H. zijn meer dan 10.000 exemplaren verkocht.

Als Rueb begin 2019 aankondigt dat zijn bestseller een theaterversie wordt, neemt hij complimenten en felicitaties in ontvangst. Nu, ruim een jaar later, lijkt de publieke opinie anders te reageren. Een gesprek over religie en extremisme lijkt niet meer gevoerd te kunnen worden zonder zwart-wit oordeel. Je bent dader of slachtoffer. Goed of fout. Voor of tegen.

Geen geromantiseerd verhaal
Laura H. is geen verhaal over een meisje dat verkeerde keuzes maakte, geen verhaal over een gewelddadige man, maar een verhaal over een grotere context. Over de tijd waarin we leven. Een tijd waarin je dader of slachtoffer bent, en waarin mensen onverminderd op zoek blijven naar liefde, aandacht en erkenning.

Verhalen van nu
Het verhaal van Laura H. past naadloos in de lijn die Toneelgroep Oostpool onderschrijft: het brengen van verhalen van nu over thema’s waar we het vandaag over moeten hebben. Hoe pijnlijk of onbegrijpelijk ze soms ook zijn. Het zijn verhalen die gehoord en gedeeld moeten worden.

Tickets en info

Gegevens

Datum:
8 oktober 2020
Tijd:
20:15 - 22:00
Kosten:
€22,50
Evenement Categorie:
Website:
https://www.musisenstadstheater.nl/programma/laura-h/4594

Organisator

Musis en Stadstheater
Telefoon:
026 372 0720
Website:
www.musisenstadstheater.nl

Locatie

Stadstheater Arnhem
Velperbinnensingel 10
Arnhem, 6811 BP Nederland
+ Google Maps