« Alle Evenementen

Familieconcert Hans & Grietje van oa. Phion in Musis

23 oktober: 15:00 - 16:00

€10
Op 23 oktober staat het familieconcert Hans & Grietje (4+) in Musis. Nederlandse Reisopera, Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede brengen gezamenlijk deze vrolijke en eigentijdse bewerking van het bekende sprookje. Een feest vol fantasie en verbeelding, waarbij de muziek centraal staat. Vijf houtblazers van Phion begeleiden Hans en Grietje bij hun avonturen en alles speelt zich af in een flexibel ‘blokkendecor’, ontworpen door kunstenares Cynthia Borst. 
Eigentijdse draai aan een bekend sprookje
Het sprookje is een echte klassieker en bij iedereen bekend. Hans en Grietje worden er door hun ouders op uit gestuurd om eten te zoeken in het bos. Tekstschrijver Jibbe Willems herschreef de tekst en gaf er een eigentijdse draai aan. Ook de boze heks blijkt met haar tijd meegegaan te zijn. In deze voorstelling moeten de kinderen op dieet; want ‘vol met suikers en vet, ze lijken wel een kroket!’
Blaaskwintet met vijf musici
Uit de oorspronkelijke muziek van Engelbert Humperdincks opera heeft de Britse fluitiste Helen Mils zestien bekende fragmenten gekozen en bewerkt voor een traditioneel blaaskwintet bestaande uit fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot. Uiteraard ontbreken de bekendste stukken als het Slaapliedje en het Knibbel-knabbel-knuisje niet. De begeleiding van de familieconcerten wordt verzorgd door vijf musici van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel. Aan het begin van de voorstelling vertellen de musici wat meer over hun instrumenten en nodigen ze de kinderen uit actief mee te doen. Met deze ensemble-bezetting is het mogelijk om operahighlights ook op de kleinere podia in Gelderland en Overijssel te spelen.
Flexibel decor
De regie van deze productie is in handen van Anne Slothouwer. Anne werkte jarenlang als regieassistent en avondregisseur bij de o.a. de Nederlandse Reisopera en de Nationale Opera. Met een kleurrijk, vrolijk en flexibel decor van blokkendozen gemaakt door kunstenares Cynthia Borst komt de sprookjeswereld helemaal tot leven.
De productie wordt gezongen in het Nederlands. De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten en heeft geen pauze. Voor meer informatie en kaarten zie www.phion.nl.

Gegevens

Datum:
23 oktober
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:
Website:
www.phion.nl

Organisator

Phion
Telefoon:
085 023 02 60
Website:
www.phion.nl

Locatie

Musis
Velperbinnensingel 15
Arnhem, 6811BP Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
026 372 0720
Website:
www.musisenstadstheater.nl