« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De Berg van de Angst | Theater aan de Rijn

29 oktober 2020: 17:00 - 30 oktober 2020: 19:00

€15
Theater aan de Rijn

DE BERG VAN DE ANGST – TIM HAMMER | KASKO & DE NIEUWE OOST

De Berg van de Angst is een coproductie van KASKO (voorheen Kameroperahuis) en De Nieuwe Oost. Tim Hammer maakt deze voorstelling naar aanleiding van zijn eigen reis naar de Japanse berg van de angst, en speelt mee als één van de drie poppenspelers. De Berg van de Angst is de tweede voorstelling in het kader van zijn Nieuwe Makers traject van Fonds Podiumkunsten bij KASKO en Ulrike Quade Company. Binnen dit traject doet hij onderzoek naar een nieuwe vorm van muziektheater en poppenspel, geïnspireerd op het Japanse traditionele Bunraku poppentheater. Het resultaat: een fysieke en muzikale voorstelling. Klim je mee? Naar de top van de berg, waar we de angst achterlaten?

Praktische informatie: Op 29 en 30 oktober zijn er in totaal vier voorstellingen. Kijk op de website van Theater aan de Rijn voor meer informatie en de tijdstippen. Een korte (buiten)wandeling maakt deel uit van deze voorstelling. Hierbij draagt elke toeschouwer een hoofdtelefoon waarop begeleidende audio te horen is.

Over de maker: Tim Hammer
Tim Hammer (1989) studeerde Muziektheater aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (2012). Nadien verdiepte hij zich in het traditionele Bunraku poppenspel in Japan en studeerde performance en zang bij het Roy Hart Theater in Zuid-Frankrijk. Tim is werkzaam als componist, acteur, slagwerker en poppenspeler bij diverse gezelschappen zoals Het Filiaal, Theater Babel en Ulrike Quade Company. Sinds 2013 is Tim onderdeel van KASKO (voorheen Kameroperahuis). Als performer werkte Tim mee in diverse producties zoals recentelijk ‘Welstaat’ en ‘Een Kersentuin’. In 2017 maakte hij samen met Mirthe Dokter de festivalvoorstelling ‘De Balts’ over de paringsdans van mens en dier. Deze voorstelling speelde onder andere op Noorderzon, Oerol en Zwarte Cross.19

Gegevens

Begin:
29 oktober 2020: 17:00
Einde:
30 oktober 2020: 19:00
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://www.theateraanderijn.nl/programma/berg-van-de-angst-tim-hammer-kasko-en-de-nieuwe-oost

Organisator

Theater aan de Rijn
Telefoon:
026 303 3420
Website:
https://www.theateraanderijn.nl

Locatie

Theater aan de Rijn
Rijnstraat 42
Arnhem, 6811 EX Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
026 303 3420
Website:
https://www.theateraanderijn.nl