Gavius | Sfeer en locatie
Midden in het Spijkerkwartier in Arnhem, tussen de prachtige oude pakhuizen vind je restaurant Gavius. Een romantisch verscholen plekje, waar je in de zomer heerlijk op de veranda kunt zitten. Houten stoeltjes en een koord met lampjes zorgen op doeltreffende wijze voor een heerlijk zomers gevoel. Binnen is het huiselijk en warm aangekleed, een echt eetcafé met een Italiaanse twist. De buurtkat loopt zo nu en dan even binnen om te kijken wat er te doen is, de geuren van verse kruiden komen je tegemoet en je kunt zien dat iedereen zich hier op z’n gemak voelt. Geen hip of strak interieur, maar gewoon relaxed voor iedereen.
Gavius | Concept
Chef en eigenaar Frank serveert het menu Degustazione, dat iedere week verandert. Er wordt een goede mix tussen, vlees, vis en vegetarische gerechtjes geserveerd en je krijgt je gerechtjes totdat je voldoende hebt geproefd en gegeten. Nou dat is aan ons wel besteed, want wij laten ons graag verrassen. We geven onze wensen door en wat we liever niet eten en het Italiaanse feest gaat van start. We krijgen zoals de traditie betaamt lekker brood bij de verschillende gerechtjes zodat we elke laatste druppel saus of olie van het bordje kunnen schrapen.
Gavius | Eten & drinken
We starten met zomerse groenten; ingemaakte aubergine, gegrilde courgette en een gevulde tomaat met broodkruim en knoflook. Een heerlijke start met koude en warme ingrediënten, met volle en frisse smaken en verschillende structuren.
Daarna krijgen we knisperend bladerdeegbroodje gevuld met paling en zalm overgoten met een citroenbotersaus. De artisjok met ansjovisboter is klassiek, geen poespas, maar perfect in balans en ontzettend lekker. De involtini de melanzane, een gegrilde opgerolde aubergine gevuld met spaghetti met tomatensaus is fantastisch. De tomatensaus is spannend, vol diepte, scherp zonder te pittig te zijn en smaakt perfect bij de aubergine. Een heerlijke saus zoals je die alleen in Italië geserveerd krijgt. De gnocci met gorgonzola is vol en romig zonder dat de kaas te overheersend wordt en het gerechtje met konijn en ricotta is om je vingers bij af te likken. We krijgen perzik, met chocolade en ijs toe, niet te zwaar en dat is maar goed ook, want we zitten goed vol van alle heerlijke gerechten.
De bijpassende wijnen zijn fantastisch, maar we noemen hier de witte wijn van de Grecanioco-druif. Deze is naast het proberen waard, fris, fruitig en krachtig genoeg om naast de ansjovisboter goed uit de verf te komen. Wij hebben van deze wijn een extra glaasje genomen.
Gavius | Service
Naast de chef in de keuken, staat er een jonge vlotte dame in de bediening. Samen runnen ze de donderdagavond bij Gavius. Snel, attent en persoonlijk zijn de kernwoorden van dit team. Leuke anekdotes van de chef, voordat hij te druk in de keuken is en heerlijke wijnen van de bediening. Voor ons was Gavius een smaakvolle verrassing in het Spijkerkwartier, waar we zeker nog eens een vorkje komen prikken.