« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Rondleiding Modekwartier Arnhem

4 mei: 11:00 - 12:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 11 mei 2024 at 11:00

One event on 1 juni 2024 at 11:00

€20

Heb jij zin om het Modekwartier te ontdekken? Ben je nieuwsgierig naar dé fashion, art en designwijk van Arnhem en lijkt het je leuk om door een gids langs de mooiste plekjes te worden geleid? Dan is een rondleiding door het modekwartier zeker iets voor jou!

Over Het Modekwartier

Het Modekwartier ligt in de Arnhemse wijk Klarendal. Het gebied omvat (delen van) de Hommelseweg, Klarendalseweg en Sonsbeeksingel. In deze straten bevinden zich circa zestig kleinschalige winkels en ateliers met mode en design. Winkels worden er afgewisseld met gewone woonhuizen. Klarendal is de Jordaan van het oosten: een authentieke volkswijk.

Het Modekwartier ontstond als onderdeel van de wijkontwikkeling van Klarendal, doel was de leefbaarheid van deze Vogelaarwijk te verbeteren. Volkshuisvesting Arnhem kocht tientallen panden, knapte deze op en begon deze te verhuren aan ondernemers op mode- en designgebied. In 2006 gingen de eerste vier modewinkels open.

Inmiddels bestaat het Modekwartier dus al ruim vijftien jaar. Een plek waar cultuur en creativiteit floreren. Er huist een veelheid aan creatieve ondernemers – veelal éénpitters – die voor het overgrote deel hun eigen producten ontwerpen, maken en verkopen. Een plek waar je handgemaakte kleding, sieraden, schoenen en tassen kunt vinden, en (vintage) design voor in huis. Bijzondere producten met vaak een duurzame inslag. Het Modekwartier is een hotspot waar je terecht kunt om heerlijk te eten, gezellig iets te drinken of te logeren in het modehotel.

Rondleiding boeken

Wil je kennis maken met deze bijzondere wijk en het Modekwartier? Boek dan hier je rondleiding. Het minimum aantal deelnemers per rondleiding is zes. De rondleiding duurt circa 1,5 uur

Gegevens

Datum:
4 mei
Tijd:
11:00 - 12:30
Kosten:
€20
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Website:
https://www.modekwartier.nl/rondleiding/

Organisator

Docks Arnhem

Locatie

Goed Proeven
Klarendalseweg 536
Arnhem, 6822GZ Nederland
+ Google Maps