« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Boni de musical – in Parkzaal Musis

4 april: 20:00 - 23:00

€29,50

Deze musical vertelt het mythische levensverhaal van Boni en zijn strijd tegen de slavernij in de Surinaamse binnenlanden.

We moeten onze helden eren. Helaas durven we al eens iemand te vergeten in onze Vaderlandse geschiedenis. Boni is zo iemand. De geschiedenis van Suriname is geen verhaal van lijdzame onderwerping maar kent juist een geschiedenis van zwaar verzet. Daarin loopt Boni voorop.

Boni is één van de meest tot de verbeelding sprekende verzetshelden. Hij wordt de leider in een lang en verbitterd gevecht tegen het Nederlandse regime.  In deze moderne musical met nieuwe composities wervelt een grote groep dansers, zangers, acteurs en muzikanten ons terug naar de 18e eeuw, met zang, spoken word, rap, en soul. Boni over een wonde in de tijd, verraad, verzet, liefde, en broederschap. Die ons ook kracht en trots schenkt.

Deze musical vertelt het levensverhaal van Boni en zijn strijd tegen de slavernij en ongelijke behandeling. Hij groeit op in de binnenlanden van Suriname. Boni ontpopt zich samen met zijn medestrijders tot geduchte vijanden van de kolonisten en wordt de leider in een lang en verbitterd gevecht tegen het Nederlandse regime. Vanuit het mythische Fort Boekoe gaan ze de strijd aan.

Diep verscholen in de jungle weet Boni zich bijna onaantastbaar, onsterfelijk en onvindbaar te maken. Samen met zijn medestanders Jolicoeur en Baron vormt dit trio een heftige bedreiging voor de kolonisten. Na een lange en verbitterde strijd wordt Boni opgepakt en gedood. Of toch niet? Is Boni daadwerkelijk verslagen of heeft hij de strijd overleefd en gewonnen? Nog lange jaren boezemt hij zijn tegenstanders schrik in met zijn geestdrift en visionaire blik.

Boni is een op waarheid gebaseerd spectaculair en meeslepend verhaal, eigentijds-muzikaal op het podium gebracht. Laten we samen de geschiedenis induiken en met trots verspreiden.

Gegevens

Datum:
4 april
Tijd:
20:00 - 23:00
Kosten:
€29,50
Evenement Categorie:
Website:
https://www.musisenstadstheater.nl/programma/boni-de-musical/7899