Klarendal: bruisende volkswijk en creatief hart van designstad Arnhem

Zeg je Klarendal, dan zeg je Modekwartier. Ofwel: het visitekaartje van mode- en designstad Arnhem. Het Modekwartier is een levendige wijk die de reputatie van Arnhem als creatieve stad bevestigt. Je kunt er urenlang slenteren langs de veelal verrassende etalages en binnenwippen bij winkeltjes, galerieën, werkplaatsen en studio’s.

Omgeving

Het Modekwartier herbergt niet alleen gevestigde namen, je kunt ook verrast worden door aanstormend talent. Dikke kans dat je tijdens je wandeling makers ontmoet. Ze vertellen je graag en enthousiast over hun werk. En…het is heel goed denkbaar dat je niet met lege handen naar huis gaat, of dat je een opdracht achterlaat bij een van de kunstenaars of ontwerpers. Als liefhebber raak je in het Modekwartier niet gauw uitgekeken. Na je wandeling, die gegarandeerd vol verrassingen zit, kun je nagenieten in een van de gezellige cafés en restaurants die de wijk rijk is.

Maar Klarendal is veel meer dan het nog jonge Modekwartier. Het is ook een wijk met een interessante geschiedenis. Tijdens rondleidingen kun je veel over die geschiedenis te weten komen. Bezienswaardig is de monumentale uit 1870 daterende molen De Kroon. In en bij die molen klinkt regelmatig livemuziek. En ga je met kinderen naar Klarendal, dan moet je zéker naar de ouderwetse speeltuin De Leuke Linde.

Het is bijna niet meer voor te stellen, maar het gezellige en uitnodigende Klarendal van nu stond nog niet eens zo heel lang geleden te boek als ‘probleemwijk’.

Klarendal

Ben je benieuwd naar alle fashion, design en art shops in het Modekwartier en wil je meer weten over de jaarlijkse events in de wijk? Neem dan eens een kijkje op de eigen website van het Modekwartier. Je vindt hier zelfs een overzicht van alle ateliers en winkels in de wijk!

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem