Nova Munde

Iedere maand vragen wij Arnhemmers om onze oren en ogen te zijn tijdens evenementen, festivals, exposities en voorstellingen. Esther Spaan bezocht de restaurant Nova Munde en deelt haar ervaring in deze blog.

Op nog geen 20 stappen van het rumoer en de drukte van de Korenmarkt vind je een oase van rust bij restaurant en loungecafé Nova Munde, dat in mei haar deuren opende. Achter de statige gevel en hoge ramen schuilt een schat aan goede smaak in verfijnde gerechten, voortreffelijke wijnen en uitmuntende cocktails. Ook  het trendy interieur, uitstekende muziek  en  bijzondere  architectuur maken een bezoek aan Nova Munde tot een ware belevenis.

Het monumentale pand  biedt een zee van ruimte: boven de begane grond van het restaurant geven drie ronde vides vrij zicht op de grote kroonluchter die het hoge plafond op de  vierde verdieping sfeervol verlicht. Direct valt het oog op de prachtige muurschildering, die  de zaak een exotisch tintje geeft. In de enorme spiegel weerkaatst kleurige verlichting, en robuuste tafels met comfortabele lederen stoelen, warme koperen lampen en authentieke glas-in-lood details geven de open  ruimte toch een knus gevoel. De bar, goed uitgerust met  5 bieren op tap, een  scala aan goede wijnen en een brede keuze in sterke dranken , nodigt uit voor lekker loungen met één van de vele cocktails en een net-even-anders broodplankje,  met op de achtergrond de klanken van heerlijke soulmuziek.

Vanuit de open keuken prikkelen de heerlijke geuren van de Josper-grill je zintuigen, zodat bij het lezen van het menu het water je al in de mond loopt. Zowel de vlees- als visliefhebber kan kiezen uit  vele specialiteiten, bereid met de beste, verse producten. De gerechten zijn op  het bord  een  lust voor het oog. Of je nu uitgebreid dineert of kiest voor een ‘simpele’ burger, iedere hap geeft blijk van de aandacht  die de gepassioneerde chefs aan de gerechten besteden. Perfect  gegrild vlees, vis of  zeevruchten, knapperige friet en verfijnd gekruide groenten,  bij Nova Munde letten ze op ieder detail.

Ook in de bediening verstaan ze hun vak; de hartelijke ontvangst en persoonlijke aandacht geven een ongekend welkom gevoel. De barman en serveersters zijn informeel maar servicegericht, met voldoende kennis van de gerechten en dranken voor een goed advies, alert maar niet opdringerig. Hier wordt vakkundig en met plezier gewerkt en de gemoedelijke sfeer en  het culinair genieten voelen  als een warm bad van begin tot eind. Want, als besluit van de avond kom je tot de conclusie dat aan al dit heerlijks ook nog eens een heel schappelijk prijskaartje hangt. Nova Munde is dan ook een geweldige aanwinst voor Arnhem. Een absolute aanrader voor een ieder die houdt van heerlijk eten en drinken voor een eerlijke prijs!

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem