Omgeving
Nu, wintertijd, straalt er een gouden gloed over het kale kerkplein. In een hoek waar je normaal snel voorbij zou lopen, zit Graave. Het is een smal en diep bedrijfje waar een oprechte warme en gezellige sfeer hangt. De mooie houten meubelen, grote sierlijk geschreven krijtborden en warme aankleding zorgen voor een hartelijk en verwelkomend gevoel. In de zomer wordt dit gevoel buiten voort gezet, door de planten, bierbanken en tafels die op het terras staan. Daarbij kan je op die plek lang van de zon genieten.
Op het bord
Soms zie je zoveel lekkers op de kaart staan dat je zou willen dat je van alles iets zou kunnen proeven. Gelukkig kan dat hier, we kregen een kleine kaartproeverij. Een plateau met oesters, carpaccio met truffelmayonaise, gegrilde tonijn met yuzu dressing, gamba’s, een pompoensoepje, pata negra, warme geitenkaas en een kleine steak tartaar met een kwartelei. Behalve een feest voor het oog, was elk onderdeel tot in de puntjes verzorgd. Naast dit feestmaal werden er ook fantastische wijnen geschonken. Erik en zijn team zijn goed op de hoogte van wat ze schenken en kiezen feilloos een fantastische wijn uit voor bij de oesters en weer een heel andere wijn voor bij de steak tartaar of voor bij het dessert. Overigens is het dessert een feest op zich, verschillende taarten, waaronder een dadeltaart met warme karamel, Andy’s pie (een chocolade-mascarponetaart vernoemt naar de chef-kok Andy Postma) speculaasijs, tiramisu en een scroppino. Een overweldigend hoeveelheid aan lekkernijen.
Gastvrij
Erik, Kim en hun team weten je op je gemak te laten voelen. De sfeer is prettig en ongedwongen. De product en wijnkennis is groot en zelfs op een drukke avond wordt er tijd voor elk gezelschap gemaakt.
De kers op de taart
Elk bedrijf probeert zich te onderscheiden van de massa. Maar als de eigenaar onverwacht achter de piano kruipt en een van zijn gastvrouwen begint te zingen, krijg ik toch echt kippenvel.