« Alle Evenementen

Lingezegen sCULpTUUR Festival in de Oude Moestuin

5 september: 00:00 - 21 september: 23:30

Gratis

Van 5 tot 21 september komen beelden tot leven in de Oude Moestuin in Park Lingezegen tijdens het Lingezegen sCULpTUUR festival! Vijf internationale beeldhouwers gaan aan de slag met unieke beeldhouwwerken die ieder het verhaal van één van de thema’s van Park Lingezegen verbeelden. Uiteraard is publiek van harte welkom om deze unieke kunstmanifestatie live te bekijken.

‘Kunst terwijl u wacht’
Voor iedereen die zich wel eens afvroeg ‘hoe maken ze toch vanuit een steen zo’n beeld’ is het Lingezegen sCULpTUUR Festival het antwoord. Vijf talentvolle internationale kunstenaars toveren in net geen drie weken een blok Belgisch hardsteen om in een uniek kunstwerk. Voor het publiek is het een unieke beleving. Van dichtbij zie je het beeldhouwwerk steeds meer vorm krijgen. Het is als het ware ‘kunst terwijl u wacht’.

Het Festival staat onder leiding van beeldend kunstenaar Jorg van Daele uit België. Hij organiseerde eerder (internationale) kunstmanifestaties over de hele wereld, onder andere in Slovenië, België en Mexico.
Voor Jorg van Daele is Park Lingezegen een bijzondere plek om dit evenement te organiseren. “Mijn broer Jens heeft jarenlang in Arnhem gewoond en gewerkt als danser en schrijver. Hij haalde de inspiratie uit de natuur in de omgeving. Helaas is hij veel te vroeg overleden. Mijn sculptuur zal een herinnering aan hem zijn. Het is bijzonder om dat dan op de plek te maken waar hij zo vaak was”.

Vijf unieke werken voor in Park Lingezegen
Als aandenken aan het Lingezegen sCULpTUUR Festival blijven vijf unieke beeldhouwwerken over. Deze beelden krijgen ieder een betekenisvolle plek in Park Lingezegen.

Praktische informatie
Het Lingezegen sCULpTUUR Festival is live te bekijken van 5 tot en met 21 september. Publiek kan kosteloos komen kijken bij de beeldhouwers die aan het werk zijn in de Oude Moestuin, aan De Park in Park Lingezegen.

Gegevens

Begin:
5 september: 00:00
Einde:
21 september: 23:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://parklingezegen.nl/agenda/lingezegen-sculptuur-festival/

Locatie

De Oude Moestuin
Elst, 6661NW Nederland + Google Maps