Iedere maand vragen wij Arnhemmers om onze oren en ogen te zijn tijdens evenementen, festivals, exposities en voorstellingen. Angelique en Natasja Hagenaar bezochten samen de dansvoorstelling ‘Mediterranee’ in Stadstheater Arnhem en delen hun ervaring middels deze blog.

We komen allebei van een andere kant met de bus Arnhem inrijden. We hebben afgesproken op het Velperplein om vanuit daar verder te lopen. Mijn zus stapt uit en we begroeten elkaar enthousiast met een grote zwaai en een dikke knuffel. Samen stappen we opgewonden richting Stadstheater Arnhem om de voorstelling Mediterranee te bekijken.

We lopen het sfeervolle theater in en ondanks dat we vroeg zijn, zijn we zeker niet de eerste. Genietend van een drankje wachten we tot we de zaal mogen betreden. We vinden al snel ons plekje en wisselen wat woorden met de mensen naast ons. We hebben ons thuis al een beetje voorbereid en weten dat het programma geheel bestaat uit creaties van Spaanse choreografen, variërend in leeftijd en ervaring en ieder met een eigen stijl, maar zeker ook zielsverwanten. Hun benadering van dans is aards, intuïtief en gevoelsmatig, veelal voortvloeiend uit de muziek die hen inspireert.

Dan gaat de voorstelling beginnen. De grote rode velours gordijnen schuiven langzaam open en het is ineens muisstil. We nestelen ons in de heerlijke zachte rode stoelen en besluiten om voor de volle 100 procent te gaan genieten van alles wat we te zien krijgen. Meteen voelen we de zuidelijke sferen, het temperament en levenslust! We laten ons meeslepen met de prachtige muziek en de mooie mensen in stijlvolle kleding. Door kleurgebruik en eenvoud is het fantastisch om naar te kijken. De dansers dansen met organische bewegingen die mooi in elkaar overvloeien. Kijkend naar deze betoverende voorstelling werden we meegezogen in hun verhaal dat vol enthousiasme gedanst werd. Een voorstelling vol passie en kracht. Steeds weer werden we aangenaam verrast door het verhaal van de Spaanse choreografen!

Wat ons betreft hadden we nog wel even verder willen genieten maar aan al het moois komt een eind. We hopen dan ook dat er snel weer iets bijzonders door Introdans aangekondigd gaat worden! Mochten jullie geraakt zijn door ons enthousiasme, de voorstelling is nog tot 1 februari te zien door heel het land. Op 3 en 4 november strijken de dansers nogmaals neer in Stadstheater Arnhem. Dat mag je eigenlijk niet missen!

PS de fantastische dansfoto’s zijn gemaakt door Hans Gerritsen.

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP