Knusss

Omgeving
Bij binnenkomst valt op dat het niet de typische Indonees is zoals we die uit het straatbeeld kennen, hier geen wajangpoppen en rijstpapieren wandjes. Het interieur is eenvoudig maar warm. Aan het plafond hangt een originele Balinese boot, overal staan tropische bloemen, vrolijk gekleurde kaarsen en lampjes die goed bij de gekleurde stoelen passen. Aan de muur hangt kunst die eens in de zoveel tijd verwisseld wordt. De naam zegt het al, het is een heerlijke knusse en gezellige plek om te zitten.


Op het bord

We krijgen een proeverij van de kaart van de meest heerlijke gerechtjes. Naast een aantal klassiekers krijgen we verschillende gangen voorgeschoteld die we nooit eerder ergens anders op de menukaart zagen. De variatie in saté; van lam, kip en tempeh is heerlijk gekruid zonder dat je de smaak van het vlees verliest. De sate lilith, een mengsel van garnalen en vis, smaakt uniek en oosters. Het heeft iets weg van een Thais viskoekje maar dan zonder de overheersende smaak van te veel limoenblad. De hoofdgerechten, nasi rames en nasi kuning, zijn royaal, maar qua smaken in balans. Er zijn zoveel verschillende elementen op het bord te vinden dat geeneen hap verveelt. De gado gado is mijn persoonlijke favoriet. Alles is kakelvers en zelfgemaakt en dat proef je.


Gastvrij

De eigenaresse Ria, staat in de keuken en loopt af en toe langs of alles smaakt. Het voelt ook een beetje alsof we bij haar thuis uitgenodigd zijn om lekker te eten. Haar vriendelijkheid en dat van haar team is groot en we voelen ons meteen welkom. We kunnen alles vragen, tot op het kleinste detail van elk gerecht is iedereen op de hoogte. Naast een aantal degelijke maar smaakvolle wijnen staan er een hoop bijzondere frisdranken op de kaart. Zeker het proberen waard.


De kers op de taart

Doordat het een klein en gezellig zaakje is, voel je je thuis. Hier kan je echt nog spreken over persoonlijke aandacht voor de gasten. Behalve dat de bediening klopt, is er over elk detail, zowel in de gerechten als in de serveerwijze daarvan, nagedacht. De biertjes worden geserveerd in kleine pulletjes die uit de vriezer komen, net als op Bali. In de frisdrank met rozensmaak zit een klein rozenknopje ingevroren in het ijsblokje. De gerechten worden geserveerd in traditionele Indonesische mandjes. De es tjendol, een traditioneel nagerecht,  wordt van de siroop tot de groene sliertjes van mungbeenmeel zelf gemaakt. In elk detail zit wat liefde en dat zie en proef je terug.

Knusss

  • Locatie: Arnhem, markt 34
  • Open sinds: Februari 2016
  • Openingstijden: Woe t/m zon 16.00 tot 21.00.
  • Keuken: Indonesische specialiteiten
  • Prijs: Rond de 12 euro voor een hoofdgerecht.
  • Geschikt voor: Iedereen, alle doelgroepen, afhalen kan ook.

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem