Barley’s biergarten

De Pauwstraat krijgt haar trots terug, sinds maart opende Barley’s biergarten haar deuren. Een hip fris gezicht zo middenin het straatje met de oude bekende horecazaken richting de Korenmarkt. Het is een grote zaak met een wat industrieel uiterlijk. Strak, maar toch ook warm ingericht. Veel mooie details bij de bar, denk aan de tapleidingen en biertanks die zichtbaar door de zaak lopen en de vrolijk ingekleurde krijtborden.


Op het bord
Bier drinken in de eerste biergarten van Arnhem, is natuurlijk geen must, maar wel lekker. Er zijn 5 bieren van de tap en meer dan genoeg op fles. Van onbekende Japanse pils tot de klassieke tripels of smaakvolle biertjes van Brouwerij t IJ uit Amsterdam. Er is voor ieders wat wils. Naast de uitgebreide bierkaart staan er een hoop bijzondere gin-tonics op het menu. Genoeg over drank, er valt ook veel lekkers te eten bij Barley’s. We krijgen als eerste twee verschillende flamkuchen. Dit zijn knapperige Elzasse pizza’s. Heerlijk als voorgerecht of als borrelhapje. Daarna een salade met asperges en aardbeien gevolgd door veellekker vlees. De gegrilde kip is heerlijk mals met een krokant velletje en de spareribs zijn lekker gemarineerd. Groentes, friet, aardappels en appelmoes zijn allemaal los bij te bestellen en zijn allemaal goed van smaak.


Gastvrij
Het jonge en nieuwe team oogt fris en enthousiast. Er is ruimte voor persoonlijkheid en een informeel praatje met de bediening. Oscar Steninga is een van de nieuwe eigenaren van Barley’s. Zelf komt hij uit Amsterdam en daar runt hij een van de betere cocktailbars van de stad. Deze kennis en oog voor detail, die in de cocktailwereld van groot belang is, zie je terug in bepaalde elementen van Barley’s biergarten.


De kers op de taart
Het is een heerlijke borrel en eetplek voor elke doelgroep en leeftijd. Iedereen is welkom en er staat ook voor iedereen wat lekkers op de kaart. Een echte allemansvriend zonder zijn kracht te verliezen of oppervlakkig te worden. Van bier en gin-tonic houden is een pre, maar geen must, er staan nog genoeg andere dingen op de kaart.

Barley’s biergarten

  • Locatie: Arnhem, Pauwstraat 4
  • Open sinds: Maart 2015
  • Openingstijden: Ma en di: 17.00 – 01.00, woe t/m zon: 11.00 – 01.00/02.00
  • Keuken: Amerikaans met een Duitse knipoog
  • Prijs: Hoofdgerecht tussen 9 en 18 euro
  • Geschikt voor: Vrienden/vriendinnen, groepen, klasgenoten, collega’s.

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP