« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

driedelig filmprogramma over verzoening door Focus & Museum Arnhem

12 januari 2021: 19:00 - 23:00

€9,50

Focus Filmtheater en Museum Arnhem slaan de handen ineen voor Living, Forgiving, Remembering, een driedelig filmprogramma in Focus op 27 oktober, 24 november en 12 januari rondom het thema ‘verzoening’ dat past bij de tentoonstelling van Museum Arnhem in de Kerk.

Te zien zijn: het onderzoekende Theatre of War door de Argentijnse kunstenaar Lola Arias, het Libanese The Insult waarin een incident tussen twee mannen leidt tot een zaak van nationaal belang, en A Haunting History over een jonge Zuid-Soedanese advocaat met een missie: duurzame vrede met de wet als ware gids. Bij iedere film is er een inleiding of nagesprek met een aansprekende gast. Dit programma vindt plaats in het kader van de gelijknamige tentoonstelling die nu in De Kerk, Museum Arnhem te zien is. Zie focusarnhem.nl voor meer informatie over het programma en tickets.

 

Dinsdag 12 januari 19:00 uur

A Haunting History

Na zijn studie in Engeland keert de jonge, ambitieuze advocaat Anuol terug naar zijn geboorteland Zuid-Soedan. Achtervolgd door het traumatische oorlogsgeweld dat hem als kind trof, stort hij zich op zijn missie dat de wet de enige ware gids is om duurzame vrede in het land te brengen. Zal Anuol’s ideaal van rechtvaardigheid ooit werkelijkheid worden?

Gast: Na de film een zaalgesprek met Ilse van Velzen, een van de regisseurs.

Gegevens

Datum:
12 januari 2021
Tijd:
19:00 - 23:00
Kosten:
€9,50
Website:
https://www.focusarnhem.nl/special/living-forgiving-remembering/

Locatie

Focus Filmtheater
Audrey Hepburnplein 1
Arnhem, 6811 EH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
088 190 0666
Website:
https://www.focusarnhem.nl/